Predsednik Mirović se sastao sa ministrom Selakovićem
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović se sastao sa ministrom Selakovićem

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas u Novom Sadu sa ministrom spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikolom Selakovićem o pitanjima konkretne saradnje Pokrajinske vlade i Ministarstva spoljnih poslova.

Na sastanku je bilo reči o međuregionalnoj saradnji AP Vojvodine sa pokrajinama i regijama u inostranstvu sa kojima postoji dugogodišnje partnerstvo, kao i o zajedničkim naporima na zaštiti i unapređenju srpskih kulturnih, prosvetnih i informativnih sadržaja u brojnim zemljama u kojima živi naš narod.

Igor Mirović, Nikola Selaković
foto: Pokrajinska vlada

Ministar Selaković informisao je predsednika Pokrajinske vlade o inicijativama Ministarstva koje se odnose na saradnju sa Maticom srpskom i drugim srpskim nacionalnim institucijama u Vojvodini, i o pitanjima zajedničkog učešća u projektima od nacionalnog značaja.

„Pokrajinska vlada je učestvovala u obnovi rodne kuće Dositeja Obradovića u Čakovu u Rumuniji i Spomen-groblja u Nađmeđeru u Slovačkoj i nastaviće sa aktivnostima koje imaju veliki značaj za Srbe u zemljama regiona“, naveo je predsednik Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track