02:00

ULICA U KIKINDI SVRSTANA MEĐU 50 NAJLEPŠIH NA SVETU! Po oceni svetskog sajta Arhitektura i Dizajn, nalazi se na 22. mestu

Ulica generala Drapšina

ULICA U KIKINDI SVRSTANA MEĐU 50 NAJLEPŠIH NA SVETU! Po oceni svetskog sajta "Arhitektura i Dizajn", nalazi se na 22. mestu

Srbija -

Među pedeset najlepših zelenih ulica u svetu, koji je objavio svetski sajt za "Arhitekturu i dizajn", nalazi se i kikindska Ulica generala Drapšina, i to na zavidnom 22. mestu.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

- 2015. godine svetski sajt "Arhitekturu i dizajn" raspisao je konkurs za 50 zelenih najlepših ulica na svetu, naš sugrađanin Nebojša Tatomirov, koji se bavi amaterskom fotografijom uslikao je ovu uicu za neke druge namene, koja je na kraju završila na tom izboru. Naravno, mi sa pravom kažemo da je ovo nalepša zelena ulica u Srbiji - rekla je Jasmina Milankov, direktor TO grada Kikinde.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kikindska Ulica generala Drapšina duga je oko dva kilometra. Od drugih je izdvaja i jedinstveni drvored koji, prema oceni svetskog sajta „Arhitektura i dizajn“, ovu ulicu svrstava među najlepše na svetu.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:58

NAJVESELIJE SELO U SRBIJI: U Pranjanima odzvanjali zvuci violine (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja