teška priča

POVRATNICA MARIJA NE MOŽE DA ZAUSTAVI SUZE: Došla do vrata svog stana u Prištini posle 22 godine, ali ne može da uđe zbog komšija

Srbija -

Pre rata na KiM u Prištini je živelo više od 40.000 Srba, a danas ih je svega petnaestak. Marija Novaković jedna je od onih koji imaju želju da se nakon 22 godine izbeglištva sa porodicom vrati u Prištinu.

Međutim, u njen stan, koji je morala da napusti 1999. godine u strahu od terorističke OVK, uselio se, kako Marija kaže, "uzurpator" koji trenutno rentira njen stan.

Uspomene i emocije navrle su istog trenutka kad je iz automobila kročila na stazu pred svojom zgradom. Ponovo je pred ulaznim vratima svog doma, ali da kroči u stan, za koji je vežu uspomene, nije mogla, iako ima rešenje suda da je objekat u njenom vlasništvu.

"Želim da se vratim! Da budem svoja na svome. A ako se ja vratim, vratiću i svoju porodicu, starijeg sina Stefana i mlađeg Lazara, supruga Nikolu", rekla je ona.

Marija Jakovljević
foto: Kurir TV

Podsetimo, Marija je napustila rodni grad jer u njemu više nije bilo srpskog stanovništva. U međuvremenu morala je da se sa komšijom koji je uzurpirao nekretninu bori da dokaže da je njena.

Sada ostaje da se vrati u radni odnos kako bi na KiM mogla da dovede i prehrani porodicu.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Bonus video:

05:04

Da li treba da se plašimo novih nemira na Kosovu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track