00:34

VRŠILA OBREDE SA PEPELOM I ČAŠOM, BILA HAPŠENA, NA SAMRTI IMALA SVE ZDRAVE ZUBE Šokantno svedočenje o Baba Spaski iz Trgovišta

mistično!

VRŠILA OBREDE SA PEPELOM I ČAŠOM, BILA HAPŠENA, NA SAMRTI IMALA SVE ZDRAVE ZUBE Šokantno svedočenje o baba Spaski iz Trgovišta

Srbija -

Baba Spaska, žena za koju se pričalo, i priča danas da je posedovala nadprirodne moći, živela je u Trgovištu. Njen unuk Dragan Đorđević, njoj u čast napravio je etno-selo.

- Baba Spaska je 1936 godine imala četvoro dece troje su preminuli od kuge. Ona je nakon toga usvojila moju majku, očuvala je i udala. Njoj u čast napravio sam selo, bila je posebna žena - rekao je Dragan Đorđević.

Baba Spaska
foto: Kurir Televizija

Baba Spaska, po tvrdnjama njenog unika i meštana bavila se lečenjem žutice.

- Od bilja se pravila lek. Lečila je žuticu. Nije to bilo nadrilekarstvo, nego specijalna vrsta trave. Ona je biljke stavljala u vino, da prenoće 24 časa. Obolele je vodila na Dren, dala im da se umiju i popiju. Iskustvo imam i ja. Šaputala je neke reči, zapamtila sam samo jednu rečenicu, ali mi je rekla da nikome nikada ne kažem - ispričala je Nada Đorđević.

Dragan i njegova žena, za babu Spasku tvrde da je bila specifična žena koja je bila čvrsta i koja je sve konce držala u svojim rukama. U familiji je, kažu, bila glavna.

Baba Spaska
foto: Kurir Televizija

- Dolazili su uplašeni ljudi. Ona im je na stomak stavljala pepeo i čašu koja se mrdala napred-nazad. Pepeo se nakon toga odvajao na dva dela. Magična je bila, a bolesnici su nakon odlaska od nje bili preporođeni - naveo je Đorđević.

Kako je baba Spaskin unuk rekao, kod njegove babe su dolazili čak i lekari. Ali, zbog svog "dara" baba je odgovarala pred zakonom.

- Hapsili su je, ali su je i pustili posle svedočenja lekara kog je izlečila. Dolazili su ljudi sa svih strana. Morala je krišom da radi - ispričao je Đrođević.

Baba Spaska je živela 97 godina, i na samrti je po tvrdnjama unuka imala sve zdrave zube sa kojima je i preminula.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:45

NAPADI NA LEKARE SVE ČEŠĆA POJAVA! Istraživali smo zbog čega pacijenti fizički napadaju medicinsko osoblje?! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track