O OVOJ GARAŽI U NJUJORKU SVI PRIČAJU: Srpska zastava a uz nju delikates! Amerikanac srpskog porekla oduševio sve onim što radi
Foto: Shutterstock

O OVOJ GARAŽI U NJUJORKU SVI PRIČAJU: Srpska zastava a uz nju delikates! Amerikanac srpskog porekla oduševio sve onim što radi

Srbija -

U ovo doba godine svaki pravi domaćin počinje sa pripremom delikatesa iz pušnice, odnosno sušenjem mesa i dok jedni misle da je tajna u dobroj obradi i kvalitetu mesa, drugi napominju koliko je važan pravilan izbor drveta koje se loži u pušnici, ipak svi se slažu da nema ništa bolje od domaćih specijaliteta "sa dima".

Ipak, nadaleko čuvene srpske domaćine poznatije kao stručnjake za pripremu dimljenog mesa, uspeo je da oduševi, ni manje ni više, nego jedan Amerikanac.

Naime, on je na Reditu podelio fotografiju iz svoje garaže, gde sa krovne konstrukcije pored srpske zastave vise usoljene šunke. Iznenađeni Srbi, znatiželjni da saznaju što više o ovom domaćinu, postavljali su mu brojna pitanja i konstatovali da ga je ovaj gest učinio pravim Srbinom.

Ubrzo je stiglo i objašnjenje i prema navodima autora fotografije, reč je o muškarcu srpskog porekla, čiji roditelji su živeli u Hrvatskoj i koji je čitav život proveo u Americi, ipak, odlučio je da se vrati srpskoj tradiciji.

"Odrastao sam pričajući engleski, zbog škole. Razumem 60 do 70 posto srpskog i govorim ga nekih 50 posto. Mnogo mlađih ljudi sa Balkana ovde u Sjedinjenim Državama ne mogu tečno da govore srpski, ali sve razumeju. Moja sestra ima 27 godina i savršeno govori i razume jezik, jer je rođena u Hrvatskoj i tamo je provela prvih pet godina života, slušajući i govoreći srpski", napisao je autor.

Objašnjava da dimljenje mesa u kućnim uslovima u Americi nije normalna pojava i da je mnogima smešna, ali je to za njega uobičajeno zbog srpskih korena.

"Svako leto budemo po mesec ili dva uglavnom u Zadru jer tamo imamo kuću, ali budemo i nedelju ili dve u Beogradu i selima kod Požege", napisao je ovaj američki domaćin.

Ostali korisnici pozdravili su njegovu želju da uživa u domaćim proizvodima.

"Miris te zastave... Neprocenjivo", glasio je jedan od komentara.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track