Najnovije vesti

ZOVU GA SRPSKI TAJLAND: Ostrvo u Srbiji zaludelo turiste, izgleda brutalno i kao egzotični raj, ali krije jednu OPASNOST (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

idete na svoju odgovornost

ZOVU GA SRPSKI TAJLAND: Ostrvo u Srbiji zaludelo turiste, izgleda brutalno i kao egzotični raj, ali krije jednu OPASNOST (VIDEO)

Srbija
08:58h

Srpsko Koh Chang (Ko-Čang) ostrvo se nalazi nadomak Sremskih Karlovaca, do njega se ide čamcem, a kako kročite na peščanu plažicu imate utisak kao da ste otišli u neku egzotičnu zemlju.

Ovo ostrvo lokalci zovu još i Majmunsko ili Karlovačko ostrvo, ali i Dunavski Maldivi…

Za razliku od ostalih sprudova koji se u ovo doba godine javljaju na Dunavu, Majmunsko ostrvo je prilično pitomo, odnosno prilagođeno gostima, piše Moj Novi Sad, a ponekad se tu organizuju i žurke. Ipak, za turiste je još prilično nepoznato, mada ga iz godine u godinu sve više njih „otkriva“.

Dosta ljudi iz okoline ovde dolazi čamcima i brodićima, a postoji i organizovan prevoz iz Karlovaca. Ostrvo je ušuškano između Dunavca i Kopačkog rita, stiže se za 10-ak minuta vožnje čamcem, a labudovi će vam poželeti dobrodošlicu.

Mnogi kampuju, uživaju u netaknutoj prirodi, susretu sa raznim vrstama ptica i ambijentu dostojnom "modernih Robinzona" - tu su ležaljke, "instalacije" od drveta, klupice...

Plaža je peščana i obala je veoma plitka, ali ipak treba imati na umu da je ovo divlja plaža gde nema spasilaca niti hitne službe, sami odgovarate za svoju bezbednost tokom kupanja i boravka.

Kurir.rs/Moj Novi Sad

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track