MIMI IZ INDIJE NAJBOLJA SNAJKA U PRIJEPOLJU: Živi u Srbiji 8 godina, a sada osvojila i LASKAVU TITULU (FOTO)
Foto: RINA

limski darovi

MIMI IZ INDIJE NAJBOLJA SNAJKA U PRIJEPOLJU: Živi u Srbiji 8 godina, a sada osvojila i LASKAVU TITULU (FOTO)

Srbija -

Nesvakidašnja manifestacija održana je u Prijepolju jer su žitelji grada na Limu birali najboljeg zeta i najbolju snajku.

Do sada je izabrano 50 najboljih prijepoljskih zetova, a ove godine titula je pripala Nikoli Adamoviću iz Beograda, koji vrlo ceni Prijepoljce, ali i oni njega, pa su ga predložili za najboljeg.

- Svi smo pobegli iz Beograda u poslednjih nekoliko godina u selo ili van zemlje, a ja sam ovde ostavio srce, najiskrenije. Volim da kuvam. Volim prijepoljsku rakiju i njihove vrednosti. Volim društvo - priznaje Nikola Adamović i navodi da ga je baš ženino društvo predložilo za najboljeg zeta jer vide koliko ih voli.

Od prošle godine, otkako su obnovljeni Limski darovi, bira se i najbolja prijepoljska snajka, a titulu je sada ponela Indijka Mimi Simić.

- Živim u Кolovratu i mnogo mi je dobro ovde, ljudi hoće da pomognu i podrže jedni druge, a ja volim takav život i da brinemo jedni o drugima - kaže Mimi koja je osam godina u Prijepolju gde je nedavno otvorila kozmetički salon.

Prijepoljci su najboljeg zeta i snajku birali u okviru manifestacije "Limski darovi" koju su nakon trogodišnje pauze obnovile tri mlade dame Dragana Terzić, Milena Cmiljanović i Dunja Ćuković.

Mimi, Indijka, Prijepolje
foto: RINA

- Ljubav prema reci Lim, odnos prema bračnom drugu i rodbini i umeće u kućnim poslovima, presudili su da u jakoj konkurenciji laskavo priznanje najboljeg prijepoljskog zeta i snajke ponesu Roberto i Verica - kaže organizatorka Dragana Terzić.

Mimi, Indijka, Prijepolje
foto: RINA

Na gradskoj plaži kod Novog mosta nadmetalo se 15 ekipa u spremanju riblje čorbe. Riba se peca isključivo u Limu, a ide u kotliće ekipa koje su odrastale na ovoj reci.

- Imam 35 godina, od toga trideset godina ribarim na Limu, mi čorbu spremamo isključivo od limske ribe, skobalj, mrena, kečiga, a ostali sastojci su tajna majstora - kaže Miroslav Milekić iz ekipe "Emancipovane plavuše".

Žiri je imao težak posao da oceni izgled, miris i ukus. Nijanse su odlučile, ali je jednoglasno najbolje ocenjena čorba ekipe Zentara.

- Većina čorbi je baš dobra bila, ali tri smo izdvojili po svim ovim segmentima. Naš slogan ove godine je: "Ako ne možemo drugačije, onda pošteno". Ovaj put je bilo pošteno - navodi osnivač prvih "Limskih darova" i član žirija Esad Čičič.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track