TURISTI ZAROBLJENI NA GRANICI SA CG: Kao da je pola Srbije pošlo na letovanje, ovo je najgori deo puta! KILOMETARSKE KOLONE
Ilustracija, Foto: MUP Srbije

TURISTI ZAROBLJENI NA GRANICI SA CG: Kao da je pola Srbije pošlo na letovanje, ovo je najgori deo puta! KILOMETARSKE KOLONE

Srbija -

Imajući u vidu ogromne gužve na graničnim prelazima, polovina avgusta je vreme kada je veliki broj građana Srbije odlučio da ode na odmor u Crnu Goru.

Još jednu smenu turista, 15. avgusta obeležili su ogromni zastoji i vušesatna čekanja. Kilometrska kolona rano jujtros formirana je na graničnim prelazima Gostun i Dobrakovo.

"Čekamo više od dva sata, i dalje ne postoje naznake da bar ugledamo granicu. Imam utisak da je danas pola Srbije krenulo na letovanje, a pošto je polovina avgusta nadao sam se ipak bar malo manjim gužvama. Ovo je najteži deo puta, prešli smo preko 400 kilometara bez problema, Od Beograda do Brodareva, ali nas je ovde sačekao kolaps. Moj savet svima koji žele da krenu sa porodicom na Jadran, da bar odaberu drugi dan, a ne onda kad je smena turista", kazao je Budimir Vasojević za RINU.

1 / 7 Foto: MUP Srbije

Granični prelaz koji se uvek koristi kao alternativna kad je u pitanju prelaz ka Crnoj Gori jeste onaj na Jabuci, ali tokom jučerašnjeg dana i tu su zabaležene nezapamćene gužve. Kolone su se protezale kilometrima, a takođe se čekalo po nekoliko sati.

Osim u pravcu Crne Gore, gužve su primetne i u suprutnom pravcu na ulazu u Srbiju.

Iz Uprave crnogorske policije navode da se, na osnovu dosadašnje prakse, pokazalo da su najduža zadržavanja na graničnim prelazima u večernjim i jutarnjim časovima, dok su manje gužve u poslijepodnevnim časovima. Takođe, najmanji promet putnika i vozila je poslije ponoći, odnosno od 1.00 do 4.00 ujutru, kada su čekanja minimalna.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track