SNAŽNO NEVREME NA SEVERU SRBIJE: Zastrašujući oblak doneo mrak i haos, a meteorolozi upozoravaju da opasnost NIJE PROŠLA (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram 192_rs, NS Uživo

drama

SNAŽNO NEVREME NA SEVERU SRBIJE: Zastrašujući oblak doneo mrak i haos, a meteorolozi upozoravaju da opasnost NIJE PROŠLA (VIDEO)

Srbija -

Snažno nevreme danas je drugi put u prethodnih 48 sati zahvatilo sever Srbije!

Pljusak praćen gradom zahvatio je negde oko 16 sati šire područje Vojvodine. Na udaru nevremena bili su Novi Sad, Rumenka, Žabalj, Bački Jarak, Bačka Palanka, Šid, Temerin, Futog, Šajkaš...

Malo pre nevremena nad Vojvodinom se nadvio monstruozni oblak koji je uznemirio građane. Mrak je pao za svega nekoliko minuta.

Novosadske ulice i bulevari pretvorili su se u reke zbog velike količine kiše koja je pala za kratko vreme, a mnogi delovi grada bili su poplavljeni. Jako nevreme je na više mesta u gradu izazvalo kolaps u saobraćaju.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci iz Rumenke i Žablja koje je takođe tukao jak grad. Vidi se da je grad bio veličine šljive.

Zbog grada i belog pokrivača deluje kao da su nastali tokom zimskih meseci.

Auto-put kod Novog Sada takođe izgleda zavejano.

Meteorolozi su upozorili da opasnost od nevremena sa grmljavinom i gradom još nije prošla.

- Jaka konvektivna oblačnost koja na području Bačke uslovlјava intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i kratkotrajnu pojavu grada i jak vetar u narednih sat vremena premeštaće se ka severnom i srednjem Banatu - piše na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track