PO MREŽAMA SE ŠIRI PRIČA DA JE CRNI PANTER RASKOMADAO PSA U VRBASU Nadležni se oglasili, evo šta je zapravo istina o divljoj mački
Foto: Instagram

PO MREŽAMA SE ŠIRI PRIČA DA JE CRNI PANTER RASKOMADAO PSA U VRBASU Nadležni se oglasili, evo šta je zapravo istina o divljoj mački

Srbija -

Crni panter, koji navodno već nedeljama luta po severu Srbije, još nije uhvaćen. Danas se intenztivno po društvenim mrežama priča da je panter viđen u Vrbasu, ali šta se zapravo krije iza tih priča.

Velika mačka, ako je suditi po snimku koji je obavljen na društvenim mrežama, a koji je pecaroš prosledio ekološkom udruženju „Pokret za sve nas“ (PZSN) u Vrbasu, prošetala se šetalištem "Šlajz" pored Velikog bačkog kanala u Vrbasu.

Nenad Tešić iz PZSN rekao je, za Novosti, da su policajci i lovci već na terenu,a da je zver je snimljena na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja i na 50 metara od prvih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor.

POGLEDAJTE SNIMAK I POLEDAJTE

Uporedo sa ovim snimkom, pojavile su se i informacije da je Šlajzu pronađeno raskomadano telo psa, za kojeg se je navedeno da se pretpostavlja da je bio žrtva pantera. Međutim, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović kaže da nisu dobili zvaničnu prijavu da je nekome nestao pas.

- Panter je navodno viđen u Vrbasu, u kontaktu sam sa policijom i lovočuvarima. Što se tiče informacija o raskomadanom psu, nemamo potvrdu o autentičnosti, niko nije prijavio da mu nedostaje pas ili da je nestao. Nemam potvrdu da je nađen leš životinje - rekao je Ivanović i naglasio da je najvažnije ne dizati paniku, kao i da je zbog svega, pojačano prisustvo policije na ulicama.

Zver je prethodnog dana navodno viđena u ataru sela Feketić, u opštini Mali Iđoš.

Podsetimo, ranije ovog meseca, na društvenim mrežama su se pojavili snimci i fotografije iz Apatina i okoline, a na kojima se navodno nalazio crni panter. Od trenutka kada je prijavljen prvi susret sa misterioznom životinjom pa u narednih par dana, trajala je opsežna potraga za panterom u koju je bilo uključeno više nadležnih pokrajinskih službi, a tokom "lova" korišćen je čak i dron.

Ipak, nakon opsežne potrage dronom po terenu na kojem je panter navodno boravio, a koja je sprovođena termovizijskim dronom, velika crna mačka nije uočena, te je potraga obustavljena.

(Kurir.rs / Novosti, Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track