SRBIJA IMA ČUDO OD DETETA: Ivanu je tek 10, a već je domaćin i gazda! Kupili mu beli lamborgini, i to kakav (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen/Agromedia

mlada nada srpske poljoprivrede

SRBIJA IMA ČUDO OD DETETA: Ivanu je tek 10, a već je domaćin i gazda! Kupili mu beli lamborgini, i to kakav (VIDEO)

Srbija -

Kao dete sa sela, već godinama pomaže porodici, koja ga uči da od poljoprivrede i te kako može da se živi tako što svom četvrtaku za trud i rad redovno da i poneki dinar

VRŠAC - Ivan (10) iz sela Izbište kod Vršca bavi se već godinama poljoprivredom na porodičnom imanju. Posebno ga zanima mehanizacija, informiše se i uči.

Obožava svoj novi, beli, lamborgini traktor ali sanja da će jednog dana posedovati jedan specijalni kombajn.

Česta je fraza da "na mladima svet ostaje", a možda je malo i "pohabana". Međutim, ko upozna decu poput Ivana, malo je reći da se u tu frazu veruje svim srcem, piše Agromedia.

Iza ovih sanjivih okica desetogodišnjaka krije se jedan vredan i pametan dečak koji već ima posao. Dok većina njegovih vršnjaka većinu vremena provodi u igri, Ivan već godinama pomaže svojoj porodici u poljoprivrednim radovima.

Na njegovu veliku radost, na porodično gazdinstvo je pre nekoliko nedelja stigao i ,,novi ljubimac” - beli traktor marke lamborgini. Ivan priznaje da mu treba malo vremena da ovlada novom mašinom ali osnovne komande već je naučio. Na pitanje šta mu se najviše dopada kod novog traktora, Ivan odgovara - snaga i boja.

Pored toga, traktor ima i radio za razonodu, kao i klimu da se rashladi kad su vrućine.

Da od poljoprivrede može da se živi, potvrdio je ovaj učenik četvrtog razreda, koji za svoj trud i rad uvek dobije ,,poneki dinar” od porodice.

Kurir.rs/Agromedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track