POTOP U VRNJAČKOJ BANJI, POTOK SE IZLIO, SVE STALO! Reke teku ulicama, čovek se probija dok BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram/192_rs

proglašeno vanredno stanje

POTOP U VRNJAČKOJ BANJI, POTOK SE IZLIO, SVE STALO! Reke teku ulicama, čovek se probija dok BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM (VIDEO)

Srbija -

Stravični snimci izlivanja bujičnih potoka i poplavljenih puteva, prouzrokovanih obilnim padavinama u Vrnjačkoj Banji, pojavili su se na društvenim mrežama.

Kako se može videti na snimcima, bujica prouzrokovana obilnim kišama je toliko jaka da se voda izlila iz korita i prešla čak i na most i put, te vozila jedva uspevaju da se kreću.

00:35

Poplava u Vrnjačkoj Banji

Naime, obilne padavine izazvale su opšti haos u više srpskih gradova, a Vrnjačka Banja je, sudeći po prizorima koji su zabeleženi, nesumnjivo najgore prošla.

00:21

Bujica u Vrnjačkoj Banji

Ljudi na društvenim mrežama navode da ne pamte ovakvo stanje u ovim krajevima prouzrokovano kišom. Automobili gotovo da stoje u mestu u nemogućnosti da se kreću poplavljenim ulicama, te se nekim vozilima vide samo krovovi od nabujale vode.

Bujične poplave koje su pored Kojsjerića i Vrnjačke Banje zadesile i opštinu Lučane uništitle su oko 40 kilometara puteva širom Dragačeva, a pritom oštećeno je i više mostova.

Jedno od poplavljenih objekata je i OŠ “Popinski borci”.

Naime, nabujala voda ušla je u nekoliko stambenih objekata, podrume i dvorišta koja se nalaze u užem jezgru Banje i okolnim selima, Podunavcima, Novom Selu, kao i Vranešima.

- Imamo oštećenja na nekategorisanim putnim pravcima i to je u ovom trenutku najveći problem u selima Lučani, deo Puhova i u Guberevcima. Mi smo odmah poslali mašine da rade na sanaciji tih puteva po prioritetima i nadamo se će danas dobar deo tih puteva biti saniran i sutra. Trenutno je u selu Guberevci oko 15 kuća odsečeno od sveta i putevi su ka tim ćama u katastrofalno lošem stanju i trenutno se radi na rasčišćavanju prilaza ka tim domaćinstvima - kazao je prvi čovek lučanske opštine Milivoje Dolović.

Na jednom od snimaka vidi se poplavljen put i čovek koji pokušava da se kreće dok bujica nosi sve pred sobom.

On dodaje da je velika šteta nanešena, pored putne infrastrukture i na četiri mosta, gde zbog njihove sanacije mora doći do obustave saobraćaja.

1 / 4 Foto: RINA

- Danas, hvala Bogu nije bilo kiše, u prethodnim danima ispalili smo 153 rakete i sačuvali oranice od grada i ublažili nevreme koje je nadolazilo. Uvedena su 24 časovna dežurstva zbog najavljenih padavina u narednom periodu. Zbog oštećenih nekategorisanih puteva od juče je na snazi vanredna situacija na teritoriji mesnih zajednica selo Lučani, Dljin, Puhovo, Turica, Lis, Guča, Tijanje, Guberevci, Goračići, Živica, Dragačica, Donji i Gornji Dubac, Viča, Milatovići i Kaona, istakao je Dolović.

Takođe, ništa bolja situacija nije ni u Trsteniku, gde su ulice takođe poplavljene.

Podsetimo, lokalna vlast u Vrnjačkoj Banji još juče je uvela vanrednu situaciju na delu teritorije opštine zbog oštećenja putne infrastrukture izazvanih poplavama.

Mediji su ranije javili da je tokom vikenda bujica odnela most preko Gradačke reke i da je jedan automobil upao u reku.

Kurir.rs/Beta/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track