Predsednik SNS u Kikindi podneo ostavku zbog afere

Predsednik SNS u Kikindi podneo ostavku zbog afere

Srbija -
I dalje ću biti odbornik u lokalnom parlamentu i pokrajinski poslanik SNS, saopštio predsednik kikindskih naprednjaka Ladislav Tomić

KIKINDA - Baš se zakuvalo!

Predsednica SO Kikinda Đurđina Jerinkić (LSV) pozvala je u utorak premijera Ivicu Dačića, a naročito prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, da "svojim stranačkim kolegama poruči da obustave pokušaj prekomponovanja lokalne vlasti".

Njena reakcija usledila je nakon što je na lokalnoj televiziji emitovan audio snimak na kojem se čuje kako odbornici SDPS Azri Valentić član SNS Zoran Kostić nudi funkciju direktora Kulturnog centra "Kikinda", ukoliko pristane da učestvuje u promeni lokalne vlasti.

To, ali i preteće sms poruke koje su joj slale nepoznate osobe poput "Dete ni ne znaš u šta se uvaljuješ", "Uključi mozak ili će biti gadno", "Kako se krećeš noću? Oprezno!", Valentićeva je prijavila policiji.

"O ovome sam razgovarala sa načelnikom kriminalističke policije PU Kikinda Draganom Pejčićem. Saopštio mi je da su sa velikom ozbiljnošću pristupili rešavanju ovog slučaja i potvrdio da je u toku pretkrivični postupak. Dobila sam uveravanja da bezbednost odbornice Azre Valentić nikako ne sme da bude dovedena u pitanje", rekla je Jerinkić i najavila da će o svemu obavestiti ambasade, OEBS i druge organizacije.

Iako su se naprednjaci odmah ogradili od "tajno snimljenog privatnog razgovora" i, kako su naveli, "telefonskog razgovora između Azre Valentić i tamo nekog od par hiljada članova SNS", ova afera nije prošla bez posledica.

U kratkom telefonskom razgovoru Ladislav Tomić potvrdio nam je da je u ponedeljak uveče podneo ostavku na mesto predsednika kikindskih naprednjaka jer, kako je objasnio, predsednik Okružnog odbora SNS Pavle Markov nije bio zadovoljan njegovim dosadašnjim radom.

"I dalje ću biti odbornik u lokalnom parlamentu i pokrajinski poslanik SNS", saopštio je Tomić.

Vladajuću koaliciju u Kikindi čine 25 odbornika DS, LSV, SPS, SVM, JS i SDPS, dok je u opoziciji 14 odbornika SNS i DSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track