Budžet grada Leskovca za 2013. najveći do sada

Budžet grada Leskovca za 2013. najveći do sada

Srbija -
Odbornici Skupštine grada Leskovca usvojili na današnjoj sednici lokalni budžet za narednu godinu koji predviđa da grad sa po 1.000 evra subvencioniše otvaranje 700 radnih mesta

LESKOVAC - Odbornici Skupštine grada Leskovca usvojili su na današnjoj sednici lokalni budžet za narednu godinu koji predviđa da grad sa po 1.000 evra subvencioniše otvaranje 700 radnih mesta, a za poljoprivredu izdvaja 5 odsto od ukupnog budžeta.

Budžet u vrednosti od tri milijarde i 768 miliona dinara veći je za 170 miliona dinara u odnosu na ovogodišnji i najveći projektovani do sada u Leskovcu.

"To je realan i dobro izbalansiran budžet. Naravno, nije preterano razvojni jer kada imate velika nasleđena dugovanja, ne možete ni previše da planirate ali ipak imamo niz konkretnih novina kako bi direktno pomogli i građanima i privredi", rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije, koja je deo vladajuće koalicije Aleksandar Pejčić, izjavio je da je budžet dužnički.

"Kada nasledite manjak u budžetu od milijardu i 600 miliona dinara onda je to dužnički budžet. Ovo je samo naša konstatacija, jer smo mi podržali predlog jer ovako planiran budžet je ipak nešto što je najbolje u ovom trenutku za grad i građane", ocenio je Pejčić.

Prilikom glasanja, odbornici opozicije iz Demokratske stranke, ostali su uzdržani ali tokom rasprave nisu imali posebne zamerke na predlog budžeta grada Leskovca za 2013. godinu.

Na sednici su uvojeni planovi rada za narednu godinu javnih preduzeća i ustanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track