Loznica: U planu otvaranje 180 radnih mesta

Skupština grada

Loznica: U planu otvaranje 180 radnih mesta

Srbija -
Predviđeno je i finansiranje subvencija za samozapošljavanje, putem kojih će sopstveni biznis moći da pokrene 30 Lozničana

LOZNICA - Akcionim planom zapošljavanja za narednu godinu, koji je danas usvojila Skupština grada Loznice, predviđeno je da posao dobije 180 osoba sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ), pre svega mladih i onih koji teže dolaze do zaposlenja.

Za realizovanje plana zapošljavanja za narednu godinu iz gradskog budžeta Loznice biće izdvojeno oko 15 miliona dinara, a isto toliko obezbediće i NSZ kada lokalna samouprava konkuriše za sredstva, što će da bude upotrebljeno na tri aktivne mere zapošljavanja.

Prema tom planu, u idućoj godini posao će dobiti 80 pripravnika-volontera, a lokalna samouprava i NSZ će za tu meru, čija su ciljna grupa nezaposleni, mladi sa visokom, višom i srednjom stručnom spremom, izdvojiti 15 miliona dinara.

Predviđeno je i finansiranje subvencija za samozapošljavanje, putem kojih će sopstveni biznis moći da pokrene 30 Lozničana, a za tu namenu biće opredeljeno ukupno 4,8 miliona dinara.

Kroz Program javnih radova 70 osoba, pre svega teže zapošljivih i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, kako bi očuvali ili unapredili radne sposobnosti, naći će posao u trajanju od najduže šest meseci, za šta će grad i NSZ izdvojiti više od 10 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track