KOLAPS: Vrućina obara Kragujevčane po ulicama

Žega

KOLAPS: Vrućina obara Kragujevčane po ulicama

Srbija -
Ljudima, koji već imaju zdravstvene probleme, nikako ne prija temperatura koja je za nekoliko dana sa 12 skočila na 35 stepeni, a na suncu i do 40

KRAGUJEVAC - Ekipe kragujevačke Hitne pomoći u ponedeljak su 68 puta intervenisale na terenu, a u 10 slučajeva pomoć je ukazivana pacijentima koji su kolabirali zbog velike vrućine.

Doktorka Jelena Milanović iz Hitne pomoći rekla je da je, pored poziva hroničnih bolesnika, pomoć ukazivana ljudima svih starosnih dobi na ulicama, pijacama i drugim javnim mestima.

Ona je rekla da velike vrućine najteže pogađaju starije osobe i hronične bolesnike kojima je savetovala da svoje aktivnosti prilagode nepovoljnim vremenskim uslovima.

Ljudima, koji već imaju zdravstvene probleme nikako ne prija temperatura koja je za nekoliko dana sa 12, skočila na 35 stepeni, a na suncu i do 40. Zbog toga stariji sugrađani i hronični bolesnici, posle 10 časova, ne bi trebalo da izlaze na ulicu, a ako baš moraju da se drže hlada i da obavezno nose šešire i flašicu sa vodom, rekla je Milanović.

Prema najavama metereologa u Kragujevcu će danas najviša temperatura vazduha biti oko 35 stepeni, a toplo vreme zadržaće se i narednih dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track