POŽAR U ZAJEČARU LOKALIZOVAN: Goreo kožarski kombinat

POŽAR U ZAJEČARU LOKALIZOVAN: Goreo kožarski kombinat

Srbija -
Nezvanične informacije govore da je požar izbio kada su radnici skidali mašinu u kojoj se nalazilo zapaljivo ulje, iako su prethodno bili upozoreni da je to rizično

ZAJEČAR - Veliki požar koji je izbio u nekadašnjem kožarskom kombinatu u Zaječaru je lokalizovan, a u njemu nije bilo povređenih. Vatrogasci i dalje gase požar koji je odsečen od Upravne zgrade i magacina.

Požar u Fabrici za preradu kože u Zaječaru je lokalizovan i nema povređenih, rekao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačku jedinicu Goran Nikolić.

"Vatrogasci i dalje gase požar koji je odsečen od Upravne zgrade i magacina", precizirao je Nikolić. On je rekao da je požar zahvatio proizvodni pogon i kožu koja se tu nalazila, kao i da se radi o starom objektu u kome je u trenutku izbijanja vatre bilo ljudi.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačku jedinicu je istakao da se utvrđuje uzrok požara, koji je zahvatio halu površine oko 1.000 kvadratnih metara.

Požar je izbio kada su radnici skidali mašinu u kojoj se nalazilo zapaljivo ulje, iako su prethodno bili upozoreni da je to rizično. U skladištu gotovih proizvoda izgorela je roba u vrednosti 10.000 dolara.Inače, deo bivšeg kombinata u zakup je uzela firma "Koteks", gde je zaposleno oko 50 radnika.

http://www.youtube.com/watch?v=X0VCEHbWrT8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track