NEVREME U KRAGUJEVCU: Padao grad veličine teniske loptice!
Foto: Jutjub

Elementarna nepogoda

NEVREME U KRAGUJEVCU: Padao grad veličine teniske loptice!

Srbija -
Prema informacijama koje su dobijene iz meteorloške stanice na Bešnjaji, oblak koji je bio još gradonosniji nego ovaj koji je pogodio grad Kragujevac, otišao je prema jugoistoku i dalje prema istoku, tako je izbegnuta ponetcijalno veća šteta

KRAGUJEVAC - Kragujevac je u 15.45 časova zahvatilo nevreme praćeno jakom kišom i gradom različite veličine od zrna graška do teniske loptice.

Kišu je pratio i vetar koji je uticao da grad bukvalno pada s raznih strana. Grad je padao oko deset minuta, dok još pada kiša znatno slabijeg intenziteta.

Prema nezvaničnim informacijama, u nevremenu koje je pogodilo Kragujevac stradali su prozori i automobili.

U dežurnoj službi Situacionog centra Uprave za vanredne suituacije rečeno je da je grad veličine pesnice padao u naselju Vinogradi i Desimirovcu dok je u centru Kragujevca bio veličine oraha.

Ekipe dežurnih službi obilaze teren i procenjuju razmere štete.

Iz Radarskog centra od 13.30 više ispaljeno je više od 100 raketa na području Jagodine, Ćuprije, Kragujevca, Batočine i Knjića.

U naredna dva sata (16 do 18 sati) u gradu se očekuje nastavak padavina, kiša bez grada. Protivgradna zaštita je delovala sa preko 100 raketa i potrošila sve zalihe.

Oko 16 sati, prema informacijama koje su dobijene iz meteorloške stanice na Bešnjaji, oblak koji je bio još gradonosniji nego ovaj koji je pogodio grad Kragujevac, otišao je prema jugoistoku i dalje prema istoku, tako je izbegnuta ponetcijalno veća šteta.

Radoš Radovanović, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kragujevcu kaže da je gradonosni oblak stigao iz pravca Desimirovca i da su protivgradnim raketama dejstvovali sa stanice na Bešnjaji.

Ukoliko se razviju uslovi za grad tokom večeri, Kragujevac neće imati čime da se brani od gradonosnih oblaka.

Ranije, oko 13.50, i područje Opštine Trstenik zahvatilo je nevreme praćeno gradom veličine lešnika.Strelci Radarskog centra Kruševac, sa područja Varvarina i Trstenika, ispalili su 37 protivgradnih raketa i time doprineli razbijanju oblaka i smanjivanju štete koju je grad, koji je padao desetak minuta, naneo usevima u selima Poljna, Mijajlovac i Božurevac.

Prave razmere štete komisija Opštine Trstenik proceniće sutra.

http://www.youtube.com/watch?v=wtT8RZyXPco
http://www.youtube.com/watch?v=e2j8JHp8gn4
http://www.youtube.com/watch?v=XHdgCsCjC-0
http://www.youtube.com/watch?v=sQMkvZFpfOw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track