BANAT U DIMU: Požar na glavnoj deponiji u Zrenjaninu
Foto: Nebojsa Mandic

Lokalizovanje vatre

BANAT U DIMU: Požar na glavnoj deponiji u Zrenjaninu

Srbija -
Glavna deponija udaljena je na klometar od popularnog gradskog kupališta Peskara i na oko desetak kilometara od centra grada

ZRENJANIN - Na glavnoj gradskoj deponiji u Zrenjaninu izbio je veliki požar, gust dim i smrad širi se ka pojedinim delovima grada, a na gašenju požara angažovana su vatrogasna i vozila zrenjaninske "Čistoće i zelenila".

Deponiju je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je rekao da je požar izbio u ranim poslepodnevnim časovima i da su uzrok najverovatnije samozapaljenje i visoke temperature.

"Pokušavamo da lokalizujemo požar koji pored vatre prouzrokuje i veliku količinu dima i bojimo se da bi mogao da potraje", rekao je on.

Na gašenju požara angažovane su ekipe Sektora za vanredne situacije, dobrovoljna vatrogasna društva i vozila javnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", a na deponiji je i Komunalna policija i inspekcija.

"Cilj je da požar lokalizujemo kako ne bi napravo veću štetu jer se u okolini nalazi veliki broj njiva pod kukuruzom i suncokretom, koje pokušavamo da zaštitimo", dodao je Janjić.

Glavna deponija udaljena je na klometar od popularnog gradskog kupališta Peskara i na oko desetak kilometara od centra grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track