BELA PALANKA REKORDER Oni su sakupili najviše koverata s fiskalnim računima, a evo gde je vaše mesto
Foto: Dado Đilas

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije

BELA PALANKA REKORDER Oni su sakupili najviše koverata s fiskalnim računima, a evo gde je vaše mesto

Srbija -

BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije danas je saopštilo da je u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" najviše koverata sa fiskalnim računima prikupljeno u Beloj Palanci.

Slede Dimitrovgrad, Bela Crkva, Plandište, Golubac, Sečanj, Prokuplje, Mladenovac, Bosilegrad, Rakovica, Savski Venac i Titel.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Učešćem u nagradnoj igri građani se ne bore samo za sebe i potencijalne vredne nagrade već i za grad u kojem žive, dok svaki izdati račun ili potvrda za plaćanje karticom (slip) predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva", navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Lokalne samouprave u kojima bude prikupljeno najviše koverata sa fiskalnim računima i slipovima dobiće wi-fi zone sa besplatnim internetom.

Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, posmatra se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečna zarada na teritoriji lokalne samouprave.

Foto: Milica Jeremić
Foto: Milica Jeremić

Takmičenje u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" počelo je 1. februara i traje do kraja marta. Pravo na učešće u nagradnoj igri imaju svi punoletni gradjani Srbije koji prikupe najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, koji su izdati u 2017. godini.

Planirano je nekoliko izvlačenja koja će biti organizovana u martu aprilu, a dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Nagradna igra je samo jedna od 68 mera u okviru Godine borbe protiv sive ekonomije, edukativne kampanje koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju.

Cilj kampanje je podizanja svesti gradjana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i njihovog aktivnog uključivanja u stvaranje boljeg društva, navelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ANKETA: Da li skupljate fiskalne račune za nagradnu igru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track