BIZARNA ODLUKA SUDA U NIŠU: Baka (77) zbog mačke ide u zatvor!
Foto: Milica Milovanović

Prekršajni sud

BIZARNA ODLUKA SUDA U NIŠU: Baka (77) zbog mačke ide u zatvor!

Srbija -

Staricu od 77 godina policajci priveli u nišku palatu pravde da bi platila kaznu od 10.100 dinara

Dobro da nisu angažovali specijalce.Dva policajca juče su privela Rosandu Rubežić, staru 77 godina, u Prekršajni sud. Tamo joj je naloženo da uplati 10.100 dinara na ime kazne zbog kršenja komunalnog reda uz upozorenje da će „u suprotnom završiti u zatvoru“.Uplakana starica tvrdi da ne zna zbog čega je kažnjena, ali sumnja da su je komšije prijavile komunalnoj policiji „lažno optuživši njenog mačora za nehigijenske navike“. Ne zna šta je zgrešilaBaka Rosa tvrdi da je njen mačak Marko uredna životinja i najavljuje da će ići na robiju, ali neće platiti kaznu jer nije kriva.Nejaka starica kaže da se baš zabrinula kad je na vratima ugledala policiju.-Kada sam jutros pred vratima videla policiju, prestravila sam se. Bako, vodimo te- Kažu oni meni: „Spremaj se, bako, vodimo te u Prekršajni sud.“ Šta ću, kud ću, obučem se i pođem s njima, a ne znam ni gde me ni zašto vode. Kad sam tamo stigla, dadoše mi dva papira, kažu da treba da platim kaznu ili ću da idem u zatvor - vajka se Rosanda:- Pa od čega da platim kaznu, polovina moje penzije je sedam hiljada dinara? Što ne jure ove bogate nego mene... Zar je moj mačor najveći problem u ovoj državi? Vodili me policajci u sud kao da sam nekog ubila. Kad sam došla kući, toliko mi je bilo teško, došlo mi da popijem otrov i da završim sa sobom - jada se baka Rosa.

RevnosnoZVALI I SESTRIĆAVojislav Dubak, Rosin sestrić, kaže da je i on pozivan iz Prekršajnog suda.- Zvali su me iz izvršnog odeljenja i upozorili da tetka mora da plati kaznu ili će otići u požarevački zatvor. Kazao sam im samo: „Neka vam služi na čast.“ Ne mogu da shvatim kako su ustanovili da je baš njen mačor napravio nered za koji je optužena. Ta životinja joj je jedino društvo, pa zar zbog toga treba da ide u zatvor?

SudNIKO NE ODGOVARANovinar Kurira zatražio je od Prekršajnog suda komentar o ovom slučaju. Do zaključenja izdanja povratnu informaciju nismo dobili iako smo, kako je zatraženo, uputili pismeni zahtev.

Milica Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja