DEČAKU LUPALI GLAVU O PLOČICE: Strava u školi u Vranju!
Foto: Shutterstock

Dokle više

DEČAKU LUPALI GLAVU O PLOČICE: Strava u školi u Vranju!

Srbija -

Dečaka J. S. (10) brutalno pretukla osmorica vršnjaka u svlačionici nakon časa fizičkog, tvrdi njegova majka, dok direktor škole ublažava incident

Desetogodišnji J. S., učenik petog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Vranju, brutalno je pretučen u školskoj svlačionici kad ga je osam drugova iz odeljenja oborilo na pod, šutiralo i udaralo glavom o pločice.Dečak je hospitalizovan na dečjem odeljenju vranjske bolnice i njegovo stanje je stabilno, a prema rečima dečakove majke Sunčice S., sve se odigralo nakon časa fizičkog vaspitanja u četvrtak po podne.- Osmorica dečaka odjednom su u svlačionici nasrnula na mog sina. Oborili su ga na pločice potrbuške i, dok su ga jedni držali, drugi su mu lupali glavu o pločice. Šutirali su ga, izgubio je vazduh, nije mogao ni da viče - potresena je majka Sunčica:Spasao ga drugar- Da njegov jedan drug, koji stanuje u našem komšiluku, nije pozvao nastavnika, moje dete bi bilo mrtvo, ko zna šta bi bilo... Jedino me je pozvala majka jednog od osmorice dečaka koji su mi tukli sina, bila je izgubljena i potresena. Obavestila sam razrednu i školskog psihologa.Baka mališana Ruža (70) kaže da je unuk bio uplakan i uplašen.- Pozvao me je u kupatilo i pitao da li znam kakav je osećaj kad neko leži na hladnim pločicama. Moj unuk kaže da ga samo jedno dete nije diralo i tuklo. I dok je taj dečak otišao da pozove nastavnika, oni su ga pretukli. Škola: Nije tako strašnoNadležni u OŠ „Branko Radičević“ tvrde da se u školi dogodio neki vid vršnjačkog nasilja, ali ne u tako drastičnoj meri.- Naravno da sve ovo nije prijatno, tek mi je šesti dan kako sam na ovoj funkciji. Prema rečima očevidaca, ništa od svega toga nije bilo, niko ga nije tukao, nego je on gurnuo jednog od učenika i nakon toga je samo oboren na zemlju. Tog dana kad se sve desilo, ništa nije ni prijavljeno, tek sutradan - kaže direktor škole Dragan Antić.Međutim, od psihologa Danijele Antić saznali smo i za treću verziju događaja:- Sve je to predimenzionirano. Očevici su rekli da taj dečak nije tako brutalno pretučen. Došlo je do vršnjačkog nesporazuma. Prema priči učenika, on je zadirkivao devojčice, pa mu je drug skrenuo pažnju da to ne radi, uhvatio ga za vrat i oborio na zemlju. Nastavnik fizičkog je sve vreme bio tu, ali on ne ulazi u svlačionicu dok se deca presvlače. Kad su izlazili, niko od njih nije prijavio slučaj nastavniku.

PU VranjePOLICIJA RADI NA SLUČAJUU PU Vranje potvrdili su nam da je incident prijavljen policiji 29. oktobra:- Više javno tužilaštvo zatražilo je da se prikupe obaveštenja i da se dostavi izveštaj o ovom događaju. Policija radi na slučaju, a obavešten je i Centar za socijalni rad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track