DONACIJA KOLA SRPSKIH SESTARA: 4 aparata niškom Kliničkom centru na dar
Foto: M. M.

Vredan poklon

DONACIJA KOLA SRPSKIH SESTARA: 4 aparata niškom Kliničkom centru na dar

Srbija -

NIŠ - Članice Kola Srpskih sestara uručile su danas niškom Kliničkom centru četiri aparata namenjena prvenstveno lečenju najmlađih pacijenata.

Donirani su suvi sterilizator za ORL Kliniku, pokretni aspirator za odeljenje neonatologije Ginekološko akušerske klinike, pacijent monitor za Kliniku za hematologiju kao i aparat za izmuzavanje porodilja.

Ljiljana Stojanović, predsednica niškog ogranka ove humanitarne organizacije naglasila je da na ovaj način daju impuls životu, jer žele da olakšaju bolničke dane mališanima.Najveći dar koji dobijamo zauzvrat je dečiji osmeh. Osim što smo obezbedile ove aparate uradile smo i druge stvari za najmladje pacijente. Oslikali smo puzlama nekoliko prostorija gde borave deca, opremili smo sobu za bebe i majke koje napuštaju Ginekološko akušrsku kliniku a svake godine na praznik Materice darujemo porodilje i njihovo potomstvo. To ćemo učiniti i ove godine a najvredniji dar u paketu koji dobijaju sve majke koje se na taj dan zateknu u porodilištu, su odeća koju naše članice izraduju – kazala je Stojanović i zahvalila donatorima što su pomogli njihovu akciju.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović zahvalio je na donaciji i podsetio da se ova ustanova tvrdi da unapredi lečenje preko dva miliona pacijenata koliko ih gravitira ka ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Zahvaljujem ovim divnim ženama koje su se potrudile da nam pomognu.. Ovi aparati su od velikog značaja za nas jer lečimo veliki broj ljudi medju kojima ima i mnogo dece – kazao je Radovanović.(M. M./Foto: M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja