(FOTO) JEZIVI PRIZORI IZ GOLUPCA: Ovako danas izgleda grad uništen nevremenom
Foto: Nemanja Pancic

Dan posle

(FOTO) JEZIVI PRIZORI IZ GOLUPCA: Ovako danas izgleda grad uništen nevremenom

Srbija -
Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu Goran Đorđević rekao je da se situacija polako smiruje da su nadležni oko 3 sata ujutro uspeli da uz pomoć pumpi uklone velike količine vode sa gradskih ulica
1 / 6 Foto: Nemanja Pancic

GOLUBAC - U opštini Golubac, gde je na snazi vanredna situacija i danas se čiste ulice od blata, a voda se izvlači iz podruma stambenih objekata.

Snabdevanje građana, iako je najveća prodavnica takođe poplavaljena, je po oceni nadležnih "koliko toliko" normaliozovano a saobraćjnica kroz to mesto, uz obalu Dunava je prohodna.

Na podrucju Golupca juče popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su poplavljene.

"Trajalo je oko 40 minuta, na ulicama sada plutaju sante leda, dok su se u bankama aktivirale sirene. Bilo je kao u horor filmu", navodi čitalac Kurira.

Ulicama je plutao nagomilani grad, a fotografije potopljenog automobila okovanog ledom preplavile su društvene mreže.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu Goran Đorđević rekao je da se situacija polako smiruje da su nadležni oko 3 sata ujutro uspeli da uz pomoć pumpi uklone velike količine vode sa gradskih ulica.

"Tokom noći vatrogasno spisličake jedinice iz Gradišta i Požarevca kao i radnici Hidroelektrane "Đerdap" i preduzeća "Georad iz Požarevca su pumpama crpeli vodu sa ulica", rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track