HIT FOTKE: General, major, kapetan i gradonačelnik otvorili OGRADU u Novom Sadu
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

HIT FOTKE: General, major, kapetan i gradonačelnik otvorili OGRADU u Novom Sadu

Srbija -

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa komandantom Prve brigade Kopnene vojske, brigadnim generalom Željkom Petrovićem i direktorom JP Zavod za izgradnju grada Dejanom Mandićem, obišao Oficirski dom, odnosno Dom vojske, gde su završeni radovi na sanaciji i rekonstrukciji ograde oko tog objekta.

Vučević je rekao novinarima da je na predlog Vojske Srbije, odnosno brigadnog generala Petrovića i njegovih saradnika, Grad Novi Sad finansirao kompletnu izgradnju nove ograde Doma vojske, na jednom od najpoznatijih i najlepših mesta u Novom Sadu.

"Mnoge generacije Novosađana su dolazile i još dolaze da uživaju u ovom prelepom ambijentu.

Dugo godina nije bilo nikakvih ulaganja u ovaj reprezentativni objekat, sada imamo kompletno završenu ogradu, za koju smo iz gradskog budžeta, preko Zavoda za izgradnju grada, izdvojili oko 9,8 miliona dinara", rekao je Vučević i dodao da je uređena i zelena površina uz ogradu.

Vučević je istakao da su svi radovi izvršavani pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pošto je objekat pod zaštitom države i naglasio da će biti još radova na uređenju Doma vojske i da će i ti budeći radovi biti pod kontrolom Zavoda za zaštitu spomenika.

Tim radovima izgrađena je potpuno nova ograda oko Doma Vojske koja je visine oko dve metra i dužine 260 metara.

Betonski stubovi su rekonstruisani, a između njih je postavljena potpuno nova kovana ispuna. Uređene su i zelene površine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track