OTIMANJE SRPSKE IMOVINE: Brezovica na arbitraži u Parizu!
Foto: Profimedia

Skijališta Srbije obavestila vlasti u Prištini

OTIMANJE SRPSKE IMOVINE: Brezovica na arbitraži u Parizu!

Srbija -
Direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić je rekao da će spor biti pokrenut zbog odluke kosovske vlade kojom se predviđa eksporprijacija imovine Ski centra Brezovica, a za potrebe izgradnje Turističkog centra Brezovica

BEOGRAD - Skijališta Srbije zajedno sa Ski centrom Brezovica i Fondom Ineks intereksport obavestila je kosovskog premijera Isu Mustafu o pokretanju investicionog spora pred međunarodnom Arbitražom u Parizu protiv Prištine zbog uzurpiranja srpske imovine.

Direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić je rekao da će spor biti pokrenut zbog odluke kosovske vlade kojom se predviđa eksporprijacija imovine Ski centra Brezovica, a za potrebe izgradnje Turističkog centra Brezovica. Ljevnaić je naveo da je odluka kosovskih institucija o eksproprijaciji zemljišta i imovine protivzakonita i protivna ne samo međunarodnom pravu, već i propisima koji se primenjuju na Kosovu. Stoga je, kaže, Ski centar Brezovica i njegovi vlasnici, uključujući i Skijališta Srbije, odlučio da otvori i mogućnost zaštite svojih prava pred Arbitražom pri Međunarodnoj trgovinskoj komori u Parizu. "Kao vlasnici imovine, borićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima protiv uzurpacije i narušavanja vlasničke strukture Ski centra Brezovica", rekao je Ljevnaić.

Kako je naveo, u Ski centar Brezovicu d.o.o. kao zavisno preduzeće Skijališta Srbije u poslednjih nekoliko godina uloženo je 1,6 miliona evra u infrastrukturu i revitalizaciju skijališta.

"Imovina ski centra Brezovice pripada Ski centru Brezovica d.o.o. i nalazi se na teritoriji opštine Štrpce. Smatramo da je ovakav način pokušaja raspolaganja tuđom imovinom, u ovom slučaju imovinom srpskog preduzeća, potpuno nedopustiv", rekao je Ljevnaić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track