OVAKO JE SRBIJA GLASALA: Evo ko će vladati kojim gradom
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Rezultati lokalnih izbora

OVAKO JE SRBIJA GLASALA: Evo ko će vladati kojim gradom

Srbija -

Na osnovu 95,29 odsto obrađenog materijala, lista “Srbija pobeđuje –Aleksandar Vučić” osvojila je na vanrednim parlamentarnim izborima 48,22 odsto glasova, rekao je najnovije rezultate predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević, a evo kako izgledaju rezultati po opštinama širom Srbije.

Ubedljiva pobeda Tončeva u Surdulici

Prema podacima izbornog štaba Socijalističke partije Srbije u Surdulici, u ovom mestu je na lokalnim izborima najviše glasova pripalo listi SPS koju predvodi Novica Tončev.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Napominju da je procena da je lista koju predvodi Tončev osvojila oko 70 %.

Foto: Kurir
Foto: Kurir
Foto: Kurir
Foto: Kurir

Čajetina slavi pobedu SNP

Na lokalnim izborima u Čajetini ubedljivu pobedu sa 65 odsto glasova odneo je Milan Stamatović ispred liste Srpske narodne partije.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Slavilo se uz trubače, bogato posluženje i veliki broj građana i simpatizera SNP.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Pobeda Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru

Ova lista dobila je podršku 16.655 birača iz Novog Pazara, odnosno 36,07 odsto, a u budućem sazivu lokalnog parlamenta imaće 18 odborničkih mesta.

Sa 10.381 glasom, odnosno sa 22,48 odsto na drugom mestu je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka koja će dobiti 11 mandata.

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) ima 9.459 glasova (20,48 odsto), pa će u gradskoj skupštini imati 10 predstavnika.

Brus izabrao Novu Srbiju

Na lokalnim izborima u opštini Brus 53,38 odsto glasova osvojila je lista "Nova Srbija - Milutin Jeličić Jutka.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje" u Brusu je osvojila 20,22 odsto, a cenzus su prešle još liste "Ivica Dačić SPS - DSS" sa 5,57 odsto te Grupa gradjana "Disko Predolac" sa 5,46 odsto osvojenih glasova, dok je preostalih pet lista ostalo ispod cenzusa.

U Varvarinu slave naprednjaci i SPO

U Varvarinu je na lokalnim izborima najviše glasova 39,05 odsto osvojila lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje", a sledi lista Srpski pokret obnove, koju predvodi aktuelni predsednik te opštine Zoran Milenković, sa osvojenih 32,56 odsto glasova.

Pobeda SNS-PUPS u Despotovcu

Srpska napredna stranka i Partija ujedinjenih penzionere Srbije pobednici su na lokalnim izborima u opštini Despotovac sudeći prema prvim preliminarnim rezultatima izbora

Od 13.030 građana koji su izašli na izbore, za SNS - PUPS je glasalo 6.434, na drugom mestu je SDS-DS, koja je dobila 3.068 glasova a na trećem SPS - JS sa 2.005 glasova, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Nikola Avramović.

RS je dobila 1.442 a Ruska stranka 730 glasova.

Poverenje staroj vlasti u Svilajncu

Građani Svilajnca dali su, prema prvim preliminarnim rezultatima, poverenje Grupi građana "Svilajnac čuva budućniost" na čijem je čelu Predrag Milanović, predsednik opštine u prošlom mandatu.

"Za Svilajnac čuva budućnost" glasalo je 45,08 odsto Svilajnčana a to je 24 odbornika od 47 u loklanoj sklupštini i mogu sami da formiraju vlašt, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Milivoje Radovanović.

"Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" dobila je 36,97 odsto, SPS Ivica Dačić 8,94 a Dveri - Demokratska stranka Srbije 4,99 odsto.

Pokret za očuvanje opštine Ćićevac osvojio 43 odsto

Pokret za očuvanje opštine Ćićevac - Zlatan Krkić osvojio je na lokalnim izborima u Ćićevcu 43 odsto glasova, objavila je danas Opštinska izborna komisija.

Prema konačnim nezvaničnim podacima cenzus su na lokalnim izborima u toj opštini prešle i liste "Srbija pobedjuje - Aleksandar Vučić", koja je osvojila 26 odsto glasova, te "dr Zoran Milivojević Batke - Nova Srbija" koja ima 18 odsto glasova.

Pobeda SNS u Kraljevu

Na lokalnim izborima u Kraljevu najviše glasova (37,62 odsto) osvojila je Srpska napredna stranka.

Koalicija SPS-JS osvojila je 12,29 odsto, Pokret Dveri 6,56, Lokalni front 5,95 i Udruženje gradjana "Starosedeoci" 5,46 odsto, rekao je danas Beti predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Ivan Petrović. DS je dobila 4,95 odsto, Nova Srbija 3,85, DSS 3,26, Pokret "Složno za Kraljevo" 3,08, Pokret "Dosta je bilo" 2,55, SDS 1,41, Levica Srbije 0,91, a udruženje građana "Nijedan od ponuđenih odgovora" 0,62 odsto.

JS i SPS ubedljivi u Jagodini

Na lokalnim izborima u Jagodini koalicija "Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija, Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije" osvojila je 54,02 odsto ili 18.668 glasova, dok je lista "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" osvojila 26,41 odsto ili 9.127 glasova.

Pobeda SNS u Novom Sadu

Najviše glasova na lokalnim izborima u Novom Sadu, više od 40 odsto, osvojila je koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS). Na drugom mestu je Pokret Dosta je bilo, a posle njih slede Srpska radikalna stranka, koalicija predvođena Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratska stranka (DS).

Prema podacima koje su iznosile stranke, koalicija predvodjena SNS-om je osvojila oko 41 odsto glasova, Dosta je bilo oko 9,5 radikali oko 8,5, koalicija predvodjena SPS-om oko 8,3, LSV oko 7,5 i DS oko 6,5 odsto glasova.

Izbori na dva biračka mesta u Kuli biće poništeni

Izbori na dva biračka mesta u opštini Kula najverovatnije će biti poništeni zbog viška listića u glasačkim kutijama.

Višak listića registrovan je na biračkom mestu 11 kao rezultat proceduralnog propusta biračkog odbora, a zbog sličnog propusta održane su demonstracije pristalica Ruske stranke u selu Lipar, ispred biračkog mesta 40.

Pobeda naprednjaka u Smederevu

Najviše glasova na lokalnim izborima u Smederevu odnela je lista koju predvodi Aleksandar Vučić - 23.475, sledi SPS sa osvojenih 4.832 glasa i DS sa osvojenih 4.349 glasova.

U skupštini Paraćina odbornici 7 lista

Izborna lista Saša Paunović - sigurno napred je, prema prvim preliminarnim rezultatima, osvojila najviše glasova u Paraćinu i u lokalnom parlamentu će imati 19 odbornika, dok će koalicija okupljena oko SNS imati 14 odbornika. Slede "Lista svi za Paraćin Tomislav Šaletić" sa devet odbornika, zatim SPS - JS i Ekološki pokret, "Novi koncept za drugačiji Paraćin", po četiri odbornika i Srpsko ruski pokret jednog odbornika.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track