PERIŠIĆ: Niški grobari i dalje spavaju na groblju
Foto: Fonet

Gradonačelnik Niša

PERIŠIĆ: Niški grobari i dalje spavaju na groblju

Srbija -

NIŠ - Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je danas da bi voleo da se radnici pogrebnog sektora JKP "Gorice", koji protestuju jer nisu primili devet plata, vrate svojim kućama i dodao da grad čini sve da pomogne.

Jedan broj radnika pogrebnog sektora JKP "Gorice" je i proteklu, treću noć proveo u radionici za izradu nadgrobnih spomenika i kapeli na niškom Novom groblju.

Zaposleni su se na taj korak odlučili u znak protesta jer nisu primili devet plata, ali i zbog toga jer nemaju novac da plate prevoz do groblja."Juče je 'Gorici' na ime dokapitalizacije uplaćeno 25 miliona dinara, a uz to smo dogovorili sa AIK bankom da preuzmemo kreditno zaduženje ovog preduzeća od 63 miliona dinara", kazao je Perišić.Prema njegovim rečima, grad treba da uplati "Gorici" još 25 miliona dinara na ime postojeće odluke o dokapitalizaciji, ali će verovatno biti potrebna i nova dokapitalizacija."Moraćemo verovatno u novom sazivu Skupštine da donesemo novi akt kojim će se uraditi dodatna dokapitalizacija", kazao je Perišić.

On je rekao i da je problem u "Gorici" nastao zbog prekomernog zapošljavanja i neadekvatne kadrovske politike."Jedan radnik koji šiša travu grad košta mesečno 91.000 dinara. Gde su odlazile te pare - za radnike koji nemaju nikakve veze sa tim poslom", rekao je Perišić.Kako je naveo, grad već mesecima pokušava da dobije od "Gorice" novu sistematizaciju kojom će broj zaposlenih biti smanjen."Gorica" trenutno upošljava 214 radnika, a prema podacima menadžmenta, njen račun je u blokadi za 88 miliona dinara. Najveći deo duga predstavljaju plate zaposlenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track