POZNATI PO ROŠTILJU I TALENTOVANIM LJUDIMA: Leskovčani bez benefita zbog popularnih sugrađana
Foto: Jutjub Printskrin

U rodni grad se vraćaju da obiđu rodbinu

POZNATI PO ROŠTILJU I TALENTOVANIM LJUDIMA: Leskovčani bez benefita zbog popularnih sugrađana

Srbija -

Mnoge naše poznate ličnosti su rođene u Leskovcu, rasadniku muzičkih talenata. Pošto ostvare uspeh, u rodni grad se vraćaju samo kako bi obišli roditelje i prijatelje.

Dok u Novom Pazaru na svakom koraku možete da kupite muzički disk već pomalo zaboravljene pevačice Elme Sinanović iz ovog grada, u Leskovcu, koji je rasadnik muzičkih talenata i zvezdi popularne muzike, nigde ne možete naći CD ni trenutno najpopularnije sugrađanke Milice Pavlović, a o Tomi Zdravkoviću, Lujisu, Dinči, Tropico Bandu i ostalim legendarnim i poznatim „komšijama“ da ne pričamo.

Ipak, u Turističkoj organizaciji Leskovca izgleda ne razmišljaju na taj način pa u njihovoj biletari sem nekoliko razglednica, suvenira u obliku pljeskavice i paprike, ne možete kupiti ništa drugo, piše Jugmedia.

Foto: Jutjub printskrin
Foto: Jutjub printskrin

„Ranije su se i prodavali diskovi na ulici. Bila su i dva štanda ispred Robne kuće na kojima su se isključivo kupovali diskovi i kasete. Ali prodaja je išla slabo. Ti ljudi su propali, pa i dan danas vraćaju dugove“, priseća se Nebojša Mladenović, najpoznatiji leskovački ulični prodavac novina.

Ako zanemarimo i lošu prodaju nosača zvuka, Leskovčani ne gledaju baš blagonaklono na svoje popularne sugrađane i kažu da sam grad ništa nema od njihove poplularnosti i slave.

„Mnogi iz vrha srpske estrade rođeni su u Leskovcu, rasadniku muzičkih talenata, u koji se posle uspeha vraćaju samo da obiđu roditelje i prijatelje. Ja se ne sećam da su ikada održali jedan jedini humanitarni koncert u rodnom gradu“, komentariše u prolazu Marko (20).

„Svi oni su vezani ugovorom za svoje produkcijske kuće. I kad bi hteli da poklone nešto svom gradu to ne mogu. Svaki nastup na Roštiljijadi, Leskovačkom letnjem festivalu ili nekom sličnom koncertu naplatili su u punoj ceni“, kažu iz Turističke organizacije Leskovca.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Sale iz Tropico Banda smatra da svi oni jesu na neki način ambasadori svog grada.

"Samo ne znamo kako da pomognemo ovom našem ruiniranom gradu, toliko ruinranom da mi se plače. Mislim da ni donacije 10.000 pevača ne bi pomogle”, zaključuje ovaj pevač.

Ima i onih „diva“ koje se stide veze sa leskovačkim krajem, iako su dobitnice Oktobarskih priznanja.

„Ništa me ne veže za Leskovac“, rekla je pre par godina u intervjuu za Radio Leskovac poznata glumica Sloboda Mićalović, iako je u ovom gradu završila osnovnu i srednju školu.

ČUDO U LESKOVCU: Dečak (2) umesto srpskog progovorio engleski! Roditelji potražili pomoć!

(Jugmedia/Dragan Marinković / Emilija Mladenović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track