PREDSEDNIK OPŠTINE ČAJETINA PISAO STRANIM AMBASADAMA: Na udaru smo političkih neistomišljenika!
Foto: Fonet

Stamatović o nemogućnosti gradnje panoramskih gondola

PREDSEDNIK OPŠTINE ČAJETINA PISAO STRANIM AMBASADAMA: Na udaru smo političkih neistomišljenika!

Srbija -

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, uputio je dopis ambasadama Rusije, Amerike, Kine, Nemačke, Francuske, Švajcarske, kao i UNDP, u kojem ih obaveštava da i pored celokupne priložene dokumentacije opština nije u mogućnosti da realizuje projekat panoramske gondole, zato što, ističe Stamatović, SNS ne učestvuje u opštinskoj vlasti.

Stamatović navodi da je za ovaj projekat predviđeno ulaganje 13 miliona evra sopstvenih sredstava, koja će u narednom desetogodišnjem periodu uvećati prihode od turizma za 10 puta, ali tvrdi da iz njemu nepoznatih razloga država još uvek ne izdaje dozvolu za gradnju.

Stamatovića tvrdi i da je aktivnostima opstine Čajetina i njegovim licnim sprečena "otimačina" više od 2.200 hektara državnog zemljišta na Zlatiboru koje je dato na korišćenje Poljoprivrednom kombinatu Zlatibor, a čija tržišna vrednost prelazi četiri milijarde evra.

On u saopštenju istice da se 20 godina bori da se pod okrilje opštine Čajetina vrati 200 hektara najvrednijeg zemljišta - od veštačkog jezera, naselja Kraljevi konaci, kojim već godinama rukovodi Zlatibor turist, a sada preti opasnost da bez naknade pređe u privatne ruke.

Stamatović odbacujer navodne optužbe da poslove poverava UNDP-u kako bi se izbeglo plaćanje poreza i PDV-a.

On takođe ističe da je opština izložena "kontinuiranoj kontroli organa Republike Srbije", službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Stamatović navodi i da ima indicija da je opština na "udaru republičkih organa" zato što vladajuća stranka ne participira u njenoj vlasti.

Konačno, Stamatović traži pomoć od amabasada kojima se obratio da zajedničkim naporima pokusaju da "zaustave linč i diskriminaciju političkih neistomišljenika".

(Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track