PRIVATNA POTRAGA ZA BARBAROM VITEZ: Fondacija Jurić od sutra pretražuje po 20 kilometara dnevno
Foto: Saša Urošev

Devojčica nestala pre četiri meseca

PRIVATNA POTRAGA ZA BARBAROM VITEZ: Fondacija Jurić od sutra pretražuje po 20 kilometara dnevno

Srbija -

SUBOTICA-Od sutra, 7. aprila, već od ujutro u osam sati počinje privatna potraga za nestalom devojčicom Barbarom Vitez(15) iz Sente. U Sentu stiće ujutro 6 profesionalaca za traganje, sa šest obučenih pasa, kako bi se potraga nastavila i učinio još jedan pokušaj da se sazna šta se desilo sa detetom porodice Vitez, kaže za Kurir Igor Jurić.

Roditelji nestale devojčice, Melinda i Endre, u svom očaju zahvaljuju Fondaciji Tijane Jurić, koja im pomaže da bar saznaju, da li je njihovo dete okončalo život u Tisi ili je, ne znaju šta je gore, oteta.

Dosadašnja potraga nadležnih organa nije još dala rezultate, a iako nije stavljena tačka na slučaj, kako je potvrdilo subotičko Više tužilaštvo, pomaka nema, te su odobrili sve dozvole od Direkcije policije, potrebne za angažovanje Agencije iz inostranstva, koju je organizovala Fondacije Jurić.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Igor Jurić, predsednik Fondacije iz Subotice, kaže za Kurir, da on doživljava nastavak ove potrage više kao društvenu, nego privatnu pomoć roditeljima, iako Fondacija snosi sve troškove boravka i rada te agencije na terenu.

—Sutra ujutro između osam i devet sati, potragu u Senti započinje šestoro profesionalnih tragača iz Mađarske, koji su doveli i šest obučenih pasa. Oni će boraviti više dana u Senti, obezbeđeni su im uslovi za rad i boravak. Fondacija će snositi troškove goriva i boravka te stručne ekipe, a od njihove procene o toku pretraživanja terena i dogovora sa nama, zavisi koliko će raditi na slučaju u Senti. Od sutra imamo sve potrebne dozvole, a ocenjeno je da će se voditi računa da se ne ometa rad nadleđnih organa, kaže Igor Jurić za Kurir.

Foto: Nebojša Mandić, Facebook Printscreen
Foto: Nebojša Mandić, Facebook Printscreen

Jurić dodaje da će ta ekipa dnevno prelaziti po 20 kilometara i pretraživati i jednu i drugu stranu Tise.

—Oni će proceniti da li je potrebno ponovo angažovati ronioce, što je već pokušano, a nadamo se bar nekim tragovima, jer će pročešljati kilometar po kilometar. Sutra još ostaje da uplatimo dozvole za čamce tragače. Lično, gajim još uvek nadu da je Barbara možda živa, iako je muka za roditelje podjednaka, dok ne saznaju šta se dogodilo njihovom jedinom detetu, kaže Igor za Kurir.

(N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track