RODITELJI NOVOSADSKE UČENICE U ŠOKU, NASTAVNIK NA BOLOVANJU: Slao joj poruke na vajber?!
Foto: S.S., Fonet

Pokrenut postupak zbog uznemiravanja

RODITELJI NOVOSADSKE UČENICE U ŠOKU, NASTAVNIK NA BOLOVANJU: Slao joj poruke na vajber?!

Srbija -

NOVI SAD - Učenici viših razreda Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu, nastavnik srednjih godina, poslao je poruku na telefon.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

Tu poruku su videli devojčicini roditelji, nije im se svidela, te su odmah reagovali.

- Reč je o tekstualnoj poruci koja je izdvojena iz komunikacije nastavnika i učenice, koja je roditeljima zasmetala i oni su došli da prijave tu poruku u školu. S tim u vezi Tim za zaštitu dece od nasilja je odmah stupio u komunikaciju sa roditeljima u cilju zaštite učenika. Slučaj je prijavljen policiji i poslati su izveštaji prosvetnim institucijama - Ministarstvu prosvete, Odelenju u Novom Sadu i Gradskoj prosvetnoj inspekciji.

Foto: Slađana Stojanović
Foto: Slađana Stojanović

- Profesor je od ponedeljka na bolovanju, a mi očekujemo da će nadležne službe svojom procedurom i analizom utvrditi težinu te poruke. Kada se utvrdi težina poruke, prema tom opredeljenju će se preduzimati ono što je već prema propisima i zakonu potrebno - kaže Žarko Mušicki, direktor OŠ "Žarko Zrenjanin", u Novom Sadu, dodajući da se pošto se radi o maloletnoj osobi, drugi podaci o ovom slučaju nisu dostupni javnosti.

U novosadskoj policiji nam je potvrđeno da su upoznati sa ovim događajem, ali da je to u nadležnosti Osnovnogjavnog tužilaštva.

Iz Tužilaštva smo dobili odgovor da su oni od strane Policijske uprae Novi Sad informisani u vezisa kritičnim događajem, međutim kako su sve činjenice i okolnosti u fazi provere, to se bliže informacije u ovoj fazine mogu saopštiti.(S. Stojanović/Foto: Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track