STARINA NEĆE DALEKO: Hrast će biti pretvoren u spomenik!
Foto: Dragana Udovičić

Nacrt projekta već postoji

STARINA NEĆE DALEKO: Hrast će biti pretvoren u spomenik!

Srbija -
Milivojević je dodao da će sledeće sedmice početi i radovi na uređenju porte crkve i izgradnja parka u kojem će biti zasađene hrastove mladice

BEOGRAD - Na inicijativu Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture u selu Savinac sledeće sedmice počeće sadnja mladica hrasta, a truplo hrasta, starog više od šest vekova, biće konzervirano i sačuvano, izjavio je danas Nikola Milivojević, savetnik potpredsednice vlade Zorane Mihajlović.

Hrast se nalazio na trasi autoputa Beograd-Južni Jadran.

Milivojević je dodao da će sledeće sedmice početi i radovi na uređenju porte crkve i izgradnja parka u kojem će biti zasađene hrastove mladice.

"Hrast će biti pretvoren u spomenik na način na koji će to odrediti stručne institucije. Pre svega će tu crkva da se pita, a onda i lokalna zajednica. U dogovoru sa svima ćemo doći do konačnog izgleda odnosno uređenja porte crkve", rekao je Milivojević.

Nacrt projekta već postoji, a u njegovom izradi pomogli su Institut CIP i JP Srbijašume, naglasio je on.

"Tokom sledeće sedmice očekujemo početak radova na uređenju dvorišta crkve i ono će dobiti potpuno osvežen izgled i jedan novi početak za Savinac i građane lokalne zajednice", zaključio je Milivojević.

Hrast u gornjomilanovačkom selu Savinac, star više od šest vekova, koji se nalazi na deonici autoputa od Ljiga do Preljine, posečen je tokom protekle noći.

Protest zbog toga što je hrast posečen iskazali su u dovojenim saopštenjima Zeleni Srbije i DS S.

Foto: RTS printscreen
Foto: RTS printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track