UŽICE ŠLJAŠTI ZA SVE PARE: Novogodišnju rasvetu platili PETOSTRUKO skuplje
Foto: Profimedia

Apsolutni srpski rekorderi u kićenju grada

UŽICE ŠLJAŠTI ZA SVE PARE: Novogodišnju rasvetu platili PETOSTRUKO skuplje

Srbija -

Među gradovima iste ili slične veličine, Užice je apsolutni rekorder po tome koliko je novca potrošeno za novogodišnje kićenje grada.

Analizirajući troškove postavljanja i skidanja novogodišnjih sijalica, aktuelna vlast je pronašla da je Direkcija za izgradnju za ukrašavanje ulica za doček 2016. platila 2,3 miliona dinara, mnogo više nego ostali gradovi. Reč je o trošku samo za postavljanje i skidanje ukrasa sa ulica i trgova.

SPEKTAKL: Prestonica će za Novu godinu sijati kao nikad do sada, evo ko će pevati!

A drugi gradovi...

Šabac, koji ima 40.000 stanovnika više od Užica, platio je istu uslugu 400.000 dinara – skoro šest puta jeftinije.Jagodinska direkcija je taj posao poverila komunalnom preduzeću za 112.800 dinara. Direkcija za urbanizam u Valjevu kiti u sklopu redovnih aktivnosti - besplatno.

Kruševac je ukrašavanje poslednji put platio 2013/14, a trošak je bio 800.000 dinara. Postavljanje svetiljki u Pirotu je redovna delatnost komunalnog preduzeća, a slično je i u Smederevu.

Prethodnih godina, kićenje je koštalo i tri i po miliona dinara. Nikola Maksimović, direktor Direkcije za izgradnju u Užicu, kaže da je za ukrašavanje grada privanoj firmi plaćena 1,6 miliona bez PDV. Drugi angažuju gradska komunalna preduzeća, a Užice privatne firme.

- Mi to nismo mogli jer naša javna preduzeća nisu imala odgovarajuću mehanizaciju za postavljanje i stručno lice koje bi to moglo da uradi - objašnjava Maksimović.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track