VULIN DARIVAO SIROMAŠNU DECU: Vaša briga je i naša briga vaš bol je i naš bol!
Foto: Tanjug

Ministar u poseti Vranju

VULIN DARIVAO SIROMAŠNU DECU: Vaša briga je i naša briga vaš bol je i naš bol!

Srbija -
Ministar Vulin je u prisustvu vladike vranjskog Pahomija, deci sa invaliditetom i iz socijalno ugroženih porodica, uručio 40 paketa sa slatkišima, igračkama i školskim priborom

VRANJE - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanadar Vulin danas je u sali Crkvene opštine u Vranju uručio poklone deci sa invaliditetom i iz socijalno ugroženih porodica.

Ministar Vulin je u prisustvu vladike vranjskog Pahomija, uručio 40 paketa sa slatkišima, igračkama i školskim priborom. Uručujući poklone Vulin je kazao da ministarstvo za rad brine o svima i o onima koji se tek rađaju i o onima koji su u starom dobu.

"Ovo društvo nije bogato, naša zemlja nije ni zemlja socijalne pravde..Posle deceniju pljačkaške privatizacije ona ne može ni lako da postane zemlja socijalne pravde. Naša zemlja može da bude društvo koje brine, može da bude društvo koje razume patnju i koje hoće da pomogne i to može i to mora i to jeste , rekao je Vulin.

On je ponovio da će ministarstvo ulagati napore da svim kategorijama građana pomogne da lakše žive i ocenio da u tom delu Srpska pravoslavna crkva daje nemerljiv doprinos.

"Vaša briga je i naša briga vaš bol je i naš bol. Na nama je da vam ga ublažimo da pomognemo vašim roditeljima i da pomognemo vama da se lakše nosite sa svim što su sudbina i život namenili. Treba da znate da država brine o vama , poručio je deci i roditeljima ministar Vulin.

Vladika vranjski Pahomije zahvalio je ministru Vulinu što nije kako je rekao protokolarno, posetio Eparhiju već je poseta posebnog karaktera, humana sa obilaskom svetinja. Nakon podele poklona vladika vranjski Pahomije uručio je ministru Vulinu godišnju vladičansku plaketu Fondacije "Sveti Prohor Pčinjski.

Ministar je kazao da mu dodela priznanja čini veliku čast, ali ne samo njemu, jer je to i priznanje Vladi Srbije i srpskoj državi da na tom prostoru što više može da pomogne ljudima da im život bude bolji i lakši.

"Srpska pravoslavna crkva je partner naše države i posebno u oblasti socijalne politike. Srpska crkva je uvek tu da pomogne i deci ometenoj u razvoju i starima i bolesnima. Srpska crkva je bila tu i pre države pa samim tim sada kad je država tu svako može da radi i više i da zajedno radimo bolje.Meni lično kao čoveku ovo priznanje puno znači, ali to je priznanje Vladi Republike Srbije, to je priznanje svim zaposlenim u ministarstvu, to je priznanje svim onim ljudima za koje kažem da su neotkriveno blago Srbije i ljudima koji brinu o svima kojima je teško, naglasio je Vuliln.

Nakon uručenja poklona deci ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanadar Vulin, posetio je manastir Svetog Nikole u Vranju i manastir Sveti Prohor Pčinjski u dolini reke Pčinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track