ZVANIČNI REZULTATI: Pančevci, česmovača je ispravna za piće!
Foto: Shutter

Odahnuli

ZVANIČNI REZULTATI: Pančevci, česmovača je ispravna za piće!

Srbija -
Prema rečima gradonačelnika Pančeva građani vodu mogu da koriste, a cisterne sa pijaćom vodom će biti u gradu do 15 sati zbog, kako je rekao, građana koji još nisu saznali da je voda ispravna

PANČEVO - Voda u Pančevu je ispravna i za piće i za pripremanje hrane, izjavio je danas gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.

Prema njegovim rečima, građani vodu mogu da koriste, a cisterne sa pijaćom vodom će biti u gradu do 15 sati zbog, kako je rekao, građana koji još nisu saznali da je voda ispravna.

Radanov je novinarima nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da je Grad Pančevo zbog oprečnih rezultata analiza vode angažovao tri ustanove - Batut, pančevački i beogradski Zavod za javno zdravlje da urade uzorkovanje vode.

On je rekao da sve te tri ustanove, koje su 6. juna uzorkovale vodu na više lokacija u Pančevu, imaju rezultate koji pokazuju da ne postoji povećana koncentracija trihalometana u vodi, i da su o tome obavestili gradski štab za vanredne situacije Pančeva.

"Njihovi rezultati su pokazali da je količina trihalometana u vodi oko 31 jedinice, dok je preko 100 jedinica opasno", objasnio je Radanov.

I Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je voda u Pančevu ispravna i da može da se koristi za piće. "Urađene su analize u tri laboratorije i voda za piće danas u Pančevu je toliko kvalitetna da može da se koristi za piće", rekao je Lončar.

On je dodao da će se ubuduće kontrola vode u Pančevu raditi svakoga dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track