VRŠNJAČKO NASILJE: Udarao učenicu (16) dok je nije onesvestio!
Foto: Stefan Jokić

Incident u Drugoj ekonomskoj školi

VRŠNJAČKO NASILJE: Udarao učenicu (16) dok je nije onesvestio!

Vesti -

Napad počeo gađanjem kredama i psovkama, a onda je devojčica od šamara završila na patosu učionice

BEOGRAD - Stalno nas je gađao kredama, a kad sam mu rekla da to ne radi, prvo mi je najvulgarnije izvređao roditelje, a onda me je uhvatio za vrat i počeo da udara pesnicom u glavu dok se nisam onesvestila.Ovako šesnaestogodišnja M. B., učenica drugog razreda Druge ekonomske škole, za Kurir opisuje kako ju je juče pretukao vršnjak iz razreda N. S.

Crvenilo

Sve se dešavalo za vreme velikog odmora, u učionici II/7. Bezazleno koškanje završilo se udarcem u glavu zbog kog je devojčica M. B. nakratko bila bez svesti.- Posle gađanja kredom i vređanja roditelja morala sam da reagujem i odgurnula sam ga. To nije razlog da počne tako da me prvo šamara, a onda udari pesnicom. Ne bi trebalo tako da se ponaša i da je drugi dečak u pitanju, a kamoli devojčica. Drug koji mi je pritekao u pomoć takođe je dobio udarac u glavu, tačnije u nos. Sad je dobro kako je izgledalo u prvi mah - kaže pretučena učenica. Ona i njen drug su pregledani u Urgentnom centru i sve je prošlo bez posledica, osim jakog crvenila na njenom obrazu.Njena majka kaže da su je iz škole odmah obavestili o incidentu.

Bez tužbe

- Bila sam kod kuće kada me je zvala profesorka engleskog i rekla da je jedan učenik pretukao moju ćerku. Ne nameravam da bilo šta preduzmem protiv tog dečaka, neću ga tužiti. Razgovarala sam s ćerkom i sve dalje odluke prepuštam školi. Meni je teško, ali sigurno je teško i roditeljima tog dečaka - kaže majka devojčice. Pretučena devojčica i drug koji ju je štitio dali su iskaz u policiji.Kako saznajemo od učenika u školi, nije prvi put da taj dečak učestvuje u sličnim incidentima. To u upravi Druge ekonomske škole nisu mogli da potvrde.

Odluka direktoraUČENIK LETI IZ ŠKOLE- Dečak koji je pretukao učenicu biće ispisan iz škole i to je odlučeno posle konsultacija sa roditeljima - kaže za Kurir direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić. On tvrdi da je škola učinila sve sa svoje strane i adekvatno reagovala na ono što se desilo. Nedić ističe da je nasilje u Drugoj ekonomskoj školi nedopustivo, s obzirom na to da je reč, kako je rekao, jedinoj srednjoj školi u projektu „Škole bez nasilja“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track