Vozač još u šoku: Rađanje bebe trajalo kao večnost!
Foto: Nebojša Mandić

Prvojanuarsko čudo: Žena se porodila u autobusu

Vozač još u šoku: Rađanje bebe trajalo kao večnost!

Beograd -
U autobusu na liniji 403 u selu Rakovica, jutros pet putnica i vozač Dragan Ilić porodili trudnicu Mašu Vladisavljević (25) koja je na svet donela zdravu devojčicu

BEOGRAD – Zanimljiv dan na poslu!Za Dragana Ilića (30), vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća jutro nakon novogodišnje proslave počelo je jednim čudom – u autobusu kojim je upravljao na liniji 403, u selu Rakovica na svet je došla malena devojčica!Njenu majku Mašu Vladisavljević (25) iz naselja Zuce, porodile su putnice koje su se zatekle u vozilu, koje se jutros oko 7. 30 časova Avalskim putem kretalo ka Voždovcu.- Još uvek sam u šoku! U autobusu je bilo ukupno šest putnika I sve su bile žene. Bio sam zbunjen kad je jedna od njih počela da se skida, ali mi je uskoro sve bilo jasno. Putnice su počele da viču da se žena porađa, pa sam odmah parkirao vozilo. Otišao sam na sredinu autobusa I video trudnicu kako sedi. Nije izgledala dobro – navodi ovaj mladi čovek, nastavljajući svoju neverovatnu prvojanuarsku priču koja je zahvaljujući pribranosti svih prisutnih, dobila srećan epilog.

- Jedna od žena, Kaja, bila je najpribranija. Brzo je otišla do prve kuće I donela ćebe I peškir. Druga je zvala Hitnu pomoć. Za to vreme porodilja se nije čula. Nije progovorila nijednu reč. Porođaj je trajao kratko, svega par minuta, ali se meni učinilo kao večnost – navodi hrabri vozač I dodaje da su sve putnice bile od neverovatne pomoći, ali da su tri najstarije dame odigrale glavnu ulogu.Pet minuta od dolaska devojčice na svet u selo Rakovica je stigla i Hitna pomoć, koja je presekla pupčanu vrpcu i zbrinula novorođenče I majku.Nada Macura, portparolka Hitne pomoći potvrdila je za Kurir da su beba i majka dobro i da se nalaze u GAK Višegradska."I beba i njena majka Maša su dobro. Majka je rekla lekarima da joj je to treća beba", rekla je Macura.

GSP: Čestitamo porodici Vladisavljević!Slavica Stevanović, portparolka GSP rekla je za Kurir da je ovo prvi put u istoriji Beograda da se u njihovom vozilu rodi beba.- Ne sećam se da smo do sada imali ovakav slučaj. U ima našeg preduzeća porodiciVladisavljević, pored novogodišnjih I božićnih praznika čestitamo I dolazak detetana svet. Želimo im puno sreće – istakla je ona I naglasila da Direkcija za javniprevoz odlučuje o tome da li će novorođenče dobiti doživotnu besplatnu kartu zakorišćenje GSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track