Vučić: Grom najefikasnija akcija u poslednjih 25 godina!
Foto: KURIR

Hapšenje narkodilera u Srbiji

Vučić: Grom najefikasnija akcija u poslednjih 25 godina!

Društvo -
Vučić je rekao da je policija pretresla 918 objekata širom Srbije i da je samo u Beogradu na 26 mesta pronađena droga, a u jednom stanu u Novom Sadu pronađeno je pet kilograma heroina, a u celoj akciji zaplenjeno je toliko oružja da može da se naoruža čitava četa

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti Aleksandar Vučić izjavio je da je policijska akcija "Grom" sprovedena protiv osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima najefikasnija akcija te vrste u proteklih 25 godina i da će rezultirati pokretanjem postupaka protiv najmanje 250 osoba.

Vučić je novinarima u palati "Srbija" rekao da je policija danas pretresla 918 objekata širom Srbije i da je samo u Beogradu na 26 mesta pronađena droga i vage za merenje, što je dokaz da je reč o trgovcima narkoticima, a ne samo uživaocima.

Prema njegovim rečima, u jednom stanu u Novom Sadu pronađeno je pet kilograma heroina, a u celoj akciji zaplenjeno je toliko oružja "da može da se naoruža čitava četa".

On je rekao da za ovu akciju policija i Tužilaštvo zaslužuju velike pohvale i da je jedinstven slučaj u svetu da se samo u jednom danu stvore pretpostavke za procesuiranje više od 250 osumnjičenih za razna krivična dela.

Kako je istakao, organizovanje akcije ovog obima bilo je veoma komplikovano, jer su svi očekivali da će danas biti hapšenja zbog privrednog kriminala, a ne da će meta biti trgovci narkoticima.

Vučić je zaključio da policija i Tužilaštvo pripremaju "još iznenađenja", a onima koji misle da su se izvukli poručio da nisu.

"Znam da u Srbiji postoji uvek skepsa i razlog za kritiku svega i svačega, ali tvrdim da će više od 250 osoba biti procesuirano", naglasio je Vučić.

Na pitanje da li današnja akcija ima veze sa kriminalnim klanom Darka Šarića, Vučić je odrečno odgovorio, ali izrazio uverenje da će Šarić "u veoma skoro vreme biti u Srbiji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track