Vučić kod male Ljubice: Uručio 10.000 evra za transplantaciju srca
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kurirova akcija dobija epilog

Vučić kod male Ljubice: Uručio 10.000 evra za transplantaciju srca

Društvo -
Prvi potpredsednik Vlade posetio dom porodice Adamić i u ime članova SNS uručio novčanu pomoć za lečenje dvogodišnje devojčice koja na aparatima čeka operaciju
1 / 10 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

SREMSKA MITROVICA - Za primer!Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić posetio je dom bolesne bebe Ljubice Adamić (2) u selu Zasavica, koja u Beču na aparatima čeka na presađivanje srca. Vučić je njenom ocu Šimiju Adamiću uputio reči podrške i finansijsku pomoć od 10.000 evra koje su prikupili članovi SNS, a njegovu decu obradovao je punim kesama slatkiša.

Ponoviće gest"Za decu koja su bolesna kao mala Ljubica mora da ima novca. Iako je u Srbiji teško, kada imate veliko srce i želju da pomognete, uvek se nađe načina. Želim da budem primer svima koji imaju novca, da dođu i posete ovu porodicu i prilože pare za Ljubičino lečenje", kaže Vučić dodajući da će i nakon operacije biti spreman da ponovi ovaj humani gest.Kada su deca videla koverat i pune kese čokolada i bombona, rekla su tati da su mnogo srećna što im je Vučić dolazio u goste.Dobar čovek"Kad ste svi vi otišli, moji mali su mi kazali: "Tata, čika Vučić je mnogo dobar čovek, kad će ponovo da dođe da igramo svi zajedno fudbal?" To i ja mislim i iz sveg srca sam zahvalan njemu i svima onima koji su odvojili iz svog džepa da bi pomogli Ljubici. Hvala za slatkiše koje je doneo, hvala i za posetu, hvala od srca i za novac, mnogo nam znači. Evo, sada nam već fali još 33.000 evra, sad stvarno imam nade i očekivanja da će sve biti u redu", kaže za Kurir Šimi.Vučić je podsetio da uvek moramo da se osvrnemo i na druge i kad god smo u prilici, pomognemo."Siguran sam da u Srbiji ima mnogo dobrih ljudi kojima je stalo da učine dobro delo i pomognu. Svi smo mi ponekad opterećeni raznim svojim problemima, pa se desi da zaboravimo na tuđe, ali verujem da je toga sve manje", rekao je Vučić i obećao ovoj porodici pomoć i kad se beba vrati sa operacije.

Ljubica preživljava pomoću mehaničkog srca
Ljubica preživljava pomoću mehaničkog srca

Stiže i loptaKada je Vučić Šimijeve dečake pitao da li igraju fudbal i gde im je lopta, oni su stidljivo rekli da nemaju, ali potpredsednik Vlade im je obećao da će im sledeći put doći u posetu i doneti fudbalsku loptu.

"Bušna vam je lopta?! Pa niko mi nije rekao da nemate, da sam znao, ja bih vam kupio i doneo je. Ne brinite, evo čim sledeći put budemo dolazili, ja ću vam je doneti, pa da vidim kako vi to igrate fudbal", rekao je Vučić deci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track