Vujošević: Gotovina, bolje ostani kod kuće

Provokacija Hrvata

Vujošević: Gotovina, bolje ostani kod kuće

Košarka -
Suspendovani Duško Vujošević očekuje da hrvatski general pokaže mudrost nakon najave da će doći na meč u Zadru

Sude za trećeg...Direktor takmičenja ABA lige Josip Bilić suspendovao je trenera Partizana Duška Vujoševića sa naredne dve utakmice zbog napada na hrvatskog sudiju Alfreda Jovovića posle meča sa mađarskim Solnokom. Zbog suspenzije koja je stupila na snagu, Bilićevu odluku prokomentarisao je sportski direktor Dragan Todorić, ali se Vujošević pozabavio mogućim prisustvom Ante Gotovine na meču sa Zadrom.- Plašim se da, kako liga odmiče, pojedine sudije počinju da štite interese određenih klubova iz zemlje iz koje i oni dolaze - rekao je Todorić.Splitski dnevnik Slobodna Dalmacija spekuliše da bi se na meču sa Partizanom na tribinama dvorane Višnjik u Zadru mogao pojaviti i ratni zločinac Ante Gotovina. Strateg crno-belih, uzdajući se, kako kaže, u mudrost generala, očekuje da košarka ostane samo sport, a da politika tu ne umeša prste.- Kao i kada je bila utakmica sa Cedevitom u Beogradu, izneo sam tada stav da treba odvojiti košarku od politike. Taj stav apsolutno zastupam i sada. A što se tiče najave, po onome što znam o njemu i što sam pročitao, mislim da će gospodin Gotovina biti mudriji od nje - zaključio je Vujošević.

Idu u Zadar bez kažnjenog trenera Vujoševića
Idu u Zadar bez kažnjenog trenera Vujoševića

Skandal: Gordona vređali na rasnoj osnovi!Posle fenomenalnog zakucavanja Partizanovog krilnog centra Drua Gordona pred kraj prvog poluvremena utakmice u Solnoku, s tribina su se začuli majmunski krici. Grupa navijača domaćeg tima vređala je Amerikanca na rasnoj osnovi. Gordon je, inače, bio najbolji akter utakmice, uz 20 poena dodao je i osam skokova, pa je verovatno na taj način iznervirao fanove Solnoka. Ostaje da se vidi da li će u ovom slučaju reagovati čelnici ABA lige.

Bilić: Duletu tek preti oštra kaznaDirektor ABA lige Josip Bilić rekao je da za Vujoševićev gest prava kazna tek sledi jer će uzeti u obzir to da mu se ova vrsta nediscipline ponovila nakon isključenja na meču sa Zadrom.- Čim dobijem prijavu za sličan prekršaj protiv bilo kog igrača ili trenera, izričem automatsku suspenziju na jednu utakmicu. Pošto Vujoševiću ovo nije prvi incident, suspendovan je na dva meča, a konačnu odluku doneću posle prikupljanja svih relevantnih izjava, a na osnovu pravilnika - rekao je Bilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track