Vukić: Krivično gonjenje odgovornih za nerede na Kosovu
Foto: Dado Djilas

Nasilje na lokalnim izborima

Vukić: Krivično gonjenje odgovornih za nerede na Kosovu

Politika -
Apsolutno nije tačna tvrdnja Marka Jakšića iz Demokratske stranke Srbije da je zamenik direktora Policije Srbije Bratislav Dikić odgovoran za nerede u Kosovskoj Mitrovici i u drugim opštinama na severu Kosova, naveo je državni sekretar u MUP Srbije

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Vanja Vukić izjavio je danas da će biti krivično gonjeni odgovorni za incidente tokom lokalnih izbora na severu Kosova.

Vukić je rekao da policija istražuje napade i da za sada ne može da saopšti podatke. Vukić je rekao da "apsolutno nije tačna" tvrdnja Marka Jakšića iz Demokratske stranke Srbije da je zamenik direktora Policije Srbije Bratislav Dikić odgovoran za nerede u Kosovskoj Mitrovici i u drugim opštinama na severu Kosova.

Tokom lokalnih izbora na Kosovu u nedelju izbili su neredi u Zvečanu, a nepoznati ljudi su upali na biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici. bacili suzavac, napali zvaničnike i razbili biračke kutije. KFOR je danas saopštio da je u nedelju intervenisao na više mesta na severu Kosova radi sprečavanja nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja