Preko 150 izvođača na 38 lokacija za Дoček 7526. godine u Novom Sadu!
Foto: Promo

Preko 150 izvođača na 38 lokacija za Дoček 7526. godine u Novom Sadu!

Exit 2018 -

Sve je spremno za doček pravoslavne Nove godine, simbolično nazvan Дoček 7526. u Novom Sadu.

Najraznovrsniji program Дočeka u istoriji Novog Sada predstaviće novi programski koncept koji obuhvata 38 kultnih lokacija širom Novog Sada među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti. Više od 150 izvođača najrazličitijih žanrova za čijim koncertima vlada ogromno interesovanje, nastupiće na potpuno neočekivanim mestima, čime će ceo Novi Sad još jednom pokazati da je istinska evropska prestonica kulture.

Ulaznice za nastupe Divne Ljubojević, Laibacha, sastava Imar čiji će specijalni gost biti Slobodan Trkulja, Kaliopi, Nikole Vranjkovića, Dušana Svilara sa tamburašima i modernog cirkusa KabareBre sa Aleksandrom Dujinom već su rasprodate. Vrlo ograničen broj ulaznica preostao je za koncert Zorana Predina i Matije Dedića u Novosadskoj sinagogi, Paula Ritcha iz Francuske, Laga, Klausa i Teche u Fabrici, Neconea, Friday Swaga, Janchezza, Rasheeda i Yeah Lefta u Quarteru, a Netixa, Codexa i Senzorra u Firchie Think Tank studiju, kao i Marčela&Napetog quinteta/ Mutant Urban Dance Ansambla u Gerila Baru i Disko večeri u Ledenoj šumi. Karte su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix, a u saradnji sa Sterijinim pozorjem, na prodajnom mestu GigsTixa u Pariskom magazinu u Novom Sadu, svaki 21. kupac ulaznica za predstojeće koncerte dobiće neku od knjiga koju izdaje Sterijino pozorje.

foto: Promo

Veliki broj programa biće besplatan za posetioce, kao što su Filharmonija mladih u Sinagogi, opera za decu "Pepeljuga" Udruženja Visoko C u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert Josip A Lisac i Dojo u klubu B612, u gimnaziju "Laza Kostić" dolazi Loran Prokopić sa prijateljima, u Muzej Vojvodine hor „Sveti Stefan Dečanski“, a u Startit centar Peaceful Warriors. U Studiju M će biti održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, Kulturni centar Futog predstaviće Anatoliija Rečkina i Aleksandera Lukaševiča, a Galerija Matice srpske virtuelni vodič – Doživi umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava „Bloom".

U okviru novosadskog Дočeka 7526. godine posetioce u gradu očekuju i sledeći događaji: Vanja Bursać, Alek Bošković, Techa, Tomaš u Puberaju, DJ Shaca u Lazinom teletu, DJ Senada Sevlić aka Dead Trash Supestar/Dark Angel u baru Kaž'te, DJ Predrag Đuran u pivnici Gusan, Absolut Party u klubu Absolut, R'n'R Party u Technolog's Dogs, bend „Ljudi iz gradova” u Shamrocku, Irish Party u Irish pubu Red Cow, žurka Pravo-Slavlje: Misha, Filip Fisher, GOYA u kafiću The End, Doček 42. godine Punka! u kafeu Pero, DJ Jasna Mark u Oblomovu, tamburaški sastav Rubato u Lokalu, bend Makao u Kafematu, DJ Bojan B. AKA Grotto i DJ Luminos u klubu The Pub, Šone&Grk u Brauhausu, bend Gunđala u Operi, Rezonant Sangoma Rec, DJ Lector, Zarma, DJ Andjela, Losmi, Prs Lee, Shkomadji u K9 Station, DJ Max d’Funk u Imperiji i Bubika i Krug kompani bend u London Pubu.

Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija “Novi Sad 2021” počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu. Predstavljena kroz razliku dva računanja vremena, kao i dva kalendara, gregorijanskog i julijanskog, tako su i dva programska koncepta dočeka Novih godina drugačija. I dok je Дoček 2018. održan 31. decembra tokom celog dana, uglavnom na otvorenim prostorima i samo u centru grada, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu samo u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu. Šta ih spaja? Most interkulturalnosti u kojem se prepliću delovi visoke estetike sa popularnom kulturom, čime visoka kultura dobija novu publiku, a masovna dobija nove standarde i vrednosti, čineći je boljom i kvalitetnijom.

>

Satnica, mapa i program Дočeka 7526. godine u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture dostupne su na sajtu Novi Sad 2021.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja