USPEŠNIH POLA VEKA POSLOVANJA COCA-COLA OBELEŽILA HUMANIM GESTOM: Kompanija za jubilej pomogla rad narodnih kuhinja u Srbiji
Foto: Promo

USPEŠNIH POLA VEKA POSLOVANJA COCA-COLA OBELEŽILA HUMANIM GESTOM: Kompanija za jubilej pomogla rad narodnih kuhinja u Srbiji

Zabava -

Narodne kuhinje već decenijama predstavljaju jedan od najhumanijih i najvažnijih programa koji se realizuje u našoj zemlji, a na hiljade ljudi podršku pronalazi upravo na punktovima na kojima se deli pola litre toplog obroka i pola vekne hleba. Među onima koji se oslanjaju na hranu iz narodnih kuhinja najčešće su penzioneri, porodice koje žive samo od socijalne pomoći, bolesni, nesposobni za rad.

Kako se broj korisnika narodnih kuhinja neprestano uvećava, potrebe za obnavljanjem instrumenata za rad, novim posuđem za kuvanje, šporetima, termosima za transport hrane, frižiderima, kao i transportnim vozilima za distribuciju hrane, sve su izraženije.

Coca-Cola sistem, kao i mnogo puta do sada, prepoznao je potrebe zajednice i sugrađana, a povodom obeležavanje pola veka proizvodnje u Srbiji, kompanija je odlučila da upravo pruži podršku narodnim kuhinjama. Potpisala je ugovor o donaciji sa Crvenim krstom Srbije vredan šest miliona dinara, a novac će biti usmeren na nabavku opreme za spremanje hrane. Zahvaljujući tome, biće pripremani kvalitetniji obroci u kraćem vremenskom periodu i biće opremljena posebna kuhinja u Beogradu za pripremu obroka u vanrednim i kriznim situacijama.

„Kao dugogodišnji partner Crvenog krsta i Fonda B92, zajednički smo više od jedne decenije posvećeni unapređenju kvaliteta života građana Srbije. Sistem narodnih kuhinja je ključan za veliki broj socijalno ugroženih osoba među kojima je više od 12.000 dece. U želji da ostavimo još veći trag u Srbiji, odlučili smo da naš jubilej obeležimo pomažući drugima”, izjavio je tim povodom Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Radom 76 narodnih koordinira Crveni krst Srbije, a pola litre toplog kuvanog jela i pola vekne hleba, koliko iznosi jedan obrok, dobija više od 35.000 ljudi.

(Promo - tekst / Foto:AP Ilisutacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track