U NOVU HUAWEI AVANTURU KRENITE IZ SVOG DOMA: Seriju P40 možete poručiti onlajn i u Srbiji, a evo šta nam ona donosi
Foto: Promo

U NOVU HUAWEI AVANTURU KRENITE IZ SVOG DOMA: Seriju P40 možete poručiti onlajn i u Srbiji, a evo šta nam ona donosi

Zabava -

Huaweijeva serija P40 došla je u turbulentno vreme, ali nije prošla neprimećeno. No, pred njom nije lak zadatak. Serija koja je, zbog svega što se dešava prvi put predstavljena u onlajn prezentaciji, ima pred sobom izazov da korisniku pruži potpunu alternativu Guglu, pa sada na snagu u punom sjaju stupaju HMS – Huawei Mobile Services i Huawei App Gallery.

Huawei App Gallery ima ozbiljan zadatak, i u ovaj projekat uloženo je mnogo, kako bi korisnik dobio sve aplikacije koje su mu potrebne i kako ne bi osetio nedostatak Guglovog servisa. Primetno je da je galerija već napunjena svim aplikacijama koje bi u prvi mah bile potrebne korisniku. Mnoge lokalne aplikacije su već tamo, uključujući i Kurir aplikaciju, i teško da ćete osetiti bilo kakve "praznine" zbog nedostatka Guglovih servisa.

foto: Promo

Uz inicijalno kreiranje Huawei ID naloga može da počne “navikavanje” na novi ekosistem. Navikavanje na novo ublaženo je dodatnom opcijom. To je ujedno i sjajan način da zadržite sve aplikacije koje ste imali i do sada - Huawei Phone Clone aplikaciju, koja će sa vašeg starog telefona preneti sve aplikacije koje ste koristili, doduše bez novih apdejta. Huawei Phone Clone je aplikacija koja će vam svakako olakšati i promenu telefona tako što će lako preneti i ostale podatke, snimke, slike i sve što vam je bitno na vaš novi uređaj. Aplikacija podržava IOS i Android, i kompatibilna je sa uređajem kojeg god da je brenda. Takođe, prebacivanje se vrši preko skeniranja QR koda, pa tako nam nije potrebna ni Wi Fi veza ili data striming. Dakle, ako se odlučite za kupovinu bilo kog telefona iz Huawei P40 serije, lako možete na njega da prebacite sve što ste imali na starom telefonu. A ukoliko vam nešto od aplikacija nedostaje, pronađite ih na AppGallery ili MoreApp aplikacijama.

App Gallery se hvali bezbednim skidanjem aplikacija, uz potpunu privatnost podataka i lakoću da jednim ID-jem skidate aplikacije na svim Huawei telefonima, tabletima, pametnim ekranima i ostalim uređajima. Potpuni iskorak su i 5G tzv, Quick aplikacije, koje ne zahtevaju instalaciju i time štede i memoriju i bateriju.

foto: Promo

Još jedna dobra vest za korisnike u Srbiji je da svoj novi model Huaweija iz ove serije mogu da naruče onlajn, i da ga dočekaju u svom domu, a poručivanje se vrši preko zvaničnog sajta kompanije možete da poručite na zvaničnom sajtu http://www.huaweiprodavnica.rs

ili preko mobilnog operatera čiji ste korisnik.

Od nove P serije se očekivao (kao i od svake do sada) i iskorak u kameri. Huawei nastavio saradnju sa Lajkom koja je obezbedila sistem kamera za sve telefone iz ove serije. Modeli dolaze sa unapređenim kamerama, spremnim da vas oduševe u svakom momentu.

Ojačan je i procesor, pa će tako novi P40 Pro i P40 modeli koristiti poznati Kirin 990 5G čipset sa podrškom za 5G konekciju, a tu su i Android 10 operativni sistem u AOSP varijanti i naravno EMUI 10.1 korisnički interfejs.

foto: Promo

Unapređeno je i trajanje baterije, a model P40 Pro podržava i bežično punjenje. Dizajn je atraktivan sa specijalno kreiranim udubljenjima i zadubljenjima, kao i ultra tankim ivicama. Ekrani dijagonale 6,58 inča na P40 Pro prekrivaju gotovo celu prednju površinu uređaja, dajući izgledu na dodatnoj atraktivnosti. P40 modeli dolaze u bojama poput Ice White, Silver Frost i Black, a P40 Lite dostupan je u bojama Sakura Pink, Crush Green i Midnight Black, i utisak je da se o dizajnu zaista vodilo računa.

Huawei P avantura zaista može da počne, i za korisnike u Srbiji, uz jedan potpuno novi ekosistem aplikacija, pojačane uređaje, nove doživljaje fotografija... pa, kako i iz same kompanije kažu, na vama je da ISTRAŽUJETE! I to dok #ostajetekodkuće.

1 / 17 Foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track