MOTOROLA G8 POWER NA KURIROVOM TESTU: Baterija od 3 dana i još poneko iznenađenje
Foto: Promo

MOTOROLA G8 POWER NA KURIROVOM TESTU: Baterija od 3 dana i još poneko iznenađenje

Zabava -

Testirali smo Motorola G8 power i zaključili da se za ne tako veliku cenu dobija i više nego što očekujete.

Motorola G8 power na tržište definitivno dolazi sa nekoliko aduta, iliti kečeva u rukavu. Jedan od glavnijih je definitivno moćna baterija od 5.000 mAh, koja će vas naučiti da telefon koristite opušteno, bez straha da će se vaš ljubimac uskoro ugasiti. Posle skoro 72 sati korišćenja na ekranu je, tokom ovog testa, ostalo 19 odsto baterije, čime je jasno da u rukama imate ozbiljnu „zver“ kada je u pitanju kapacitet korišćenja sa samo jednim punjenjem. Telefon se inače puni brzim punjačem od 18W.

Telefon je, verovatno delom i zbog baterije, malo teži (3 grama manje od 200), nama je došao u klasičnoj crnoj „blur“, ili zadimljenoj varijanti, i kombinuje staklo, plastiku i aluminijum. Model je „vodoodbijajući“, što znači da ne treba da preterano brinete ako telefon pokvasite (ne i potopite!)

1 / 6 Foto: Promo

Negde prilično klasičan dizajn, na kom, kada je ovaj model u pitanju i nije poseban akcenat. Akcenat je definitivno na performansama.

Stiže sa Androidom 10, preinstaliranim Gugl aplikacijama, RAM memorijom od 4 GB i sa 64 GB interne memorije, koja se može nadograditi. Sim slot je dvostruk pa u njega mogu ići ili 2 sim kartice, ili sim kartica i memorijska kartica.

Na zadnjoj strani su 4 kamere, sa veštačkom inteligencijom, koje su prijatno iznenađenje ovog testa. Pružaju i uzltra široko slikanje, i slikanje detalja sa neverovatnim zumom i mnogo drugih, pa i AI opcija, i svakako će zadovoljiti i one kojima je kamera vitalan deo mobilnog ljubimca.

16 MP će sa telefoto senzorom od 8 MP praviti žive, kristalne, moćne slike sa dosta detalja, čak i prilično iznenađujuće za ovu cenovnu kategoriju. Uz Google Lens, Slowmotion, Timelapse i ostale opcije, telefon pruža dosta kreative kada su snimci i slike u pitanju.

1 / 5 Foto: Promo

Telefon je sve vreme testa radio stabilno, bez bilo kakvih kočenja. Zvuk na uređaju je za svaku pohvalu, i model dolazi sa 2 Dolby zvučnika koji daju zvuk koji je ispred mnogih u ovoj kategoriji.

Displej dijagonale od 6,4 inča i rezolucije 1.080 x 2.300 podržava korektno vizuelno korisničko iskustvo, sa mogućnošću prilično moćnog zumiranja do 5x. U kombinaciji sa dobrim zvukom, ovaj displej je solidan pratilac za zabavu i gejming na telefonu.

Na zadnjoj strani je i Motorola logo ispod kog je senzor za otisak prsta, a telefon pruža i mnogo drugih „prečica“ za rad u koje smo se tokom ovog testa zaljubili, poput okretanja telefona na dole za „Do not disturb“ mode, ili brzog pokretanja kamere i lampe, pravljenje skrinšotova sa povlačenjem 3 prsta itd.

Praktičan model, koji pruža dosta toga, i za cenu od 30.000 može da bude prilično pametan izbor za sve kojima je bitna jaka baterija, solidna kamera i nesmetan rad na telefonu. Ovaj model nije napravljen da „raspameti“ i u tu svrhu Motorola ima druge modele, ali je tu da se u ovoj kategoriji nametne kao vrlo konkurentan i koristan model, koji može da iznenadi.

Ako želite pouzdan telefon koji ne košta mnogo, ovo je možda model za vas i svakako će opravdati reputaciju brenda koji predstavlja.

A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track