Kako se hranite tokom radnog dana? Predstavljamo vam pet praktičnih saveta za brze izbalansirane obroke
Foto: Promo

Kako se hranite tokom radnog dana? Predstavljamo vam pet praktičnih saveta za brze izbalansirane obroke

Zabava -

Savremeni način života doneo je nove izazove poslovnom svetu, naročito u eri pandemije virusa korona. Bilo da radite od kuće ili odlazite na posao, dinamika je ostala ista – brojni sastanci tokom dana, neplanirane radne obaveze i novi zadaci koji stižu iz minuta u minut neminovno utiču na to da imate neredovne obroke. Ipak, postoje rešenja uz pomoć kojih ćete uspostaviti odgovarajuću ishranu tokom radnog dana, a tu su i brojni trikovi zahvaljujući kojima nećete pribegavati slatkišima i grickalicama u svakoj pauzi.

Planiranje je ključ uspeha

Prvi savet je da unapred isplanirate doručak, užinu i ručak, imajući u vidu da zdravije navike počinju iz kuhinje. Preduslov za odgovarajući jelovnik leži u organskim proizvodima koji ne sadrže hemijske supstance, pesticide, hemijska đubriva, konzervanse niti veštačke boje, a način njihove proizvodnje čuva sve vitalne sastojke i utiče na veću nutritivnu vrednost. Uz to, ovi proizvodi su idealni za izbalansiran obrok i neophodnu dozu energije, zar ne?

dm
foto: Promo

Postoje praktični načini da sebi svakodnevno obezbedite redovan, zdrav i kvalitetan obrok. Potreban vam je jasan plan, uz malo truda i želje.

Razmišljajte o obroku na vreme

Najbolje je da o svojim obrocima razmišljate dan unapred. U slučaju da ne stignete, uvek postoji opcija da unapred kupite gotovo jelo, koje možete pronaći u dm drogerijama u okviru dmBio asortimana, i preostaje vam samo da ga po potrebi zagrejete. Ukoliko pak želite da se oprobate u pripremi ručka, brojni dmBio organski sosovi, ulja, brašna, začini i testenine probudiće vašu kreativnost. Za doručak uvek možete da izaberete svoju kombinaciju žitarica, orašastih plodova, suvog voća i sličnih namirnica od kojih možete da napravite ukusnu kašu. Za pripremu vam je potrebno svega nekoliko minuta uz dodavanje dmBio organskog mleka ili biljnih napitaka.

Zdravije grickalice između obroka

Grickalice ne moraju nužno da budu nezdrave. Naprotiv, u dm drogerijama možete da izaberete slatke i slane zalogaje koji će vam podići energiju i pojačati produktivnost tokom dana. Hranljive štanglice, barovi, čokoladice, suvo voće ili orašasti plodovi idealna su užina za svaki dan.

Ne zaboravite da pijete dosta tečnosti tokom celog dana

Sigurno ste imali prilike da čujete da smo već zakasnili s unošenjem tečnosti u organizam u trenutku kada osetimo žeđ. Tečnost bi trebalo da se uzima redovno u toku dana i to najmanje u količini od dva litra. Neka vam ovo postane dnevna rutina i potrudite se da uvek pri ruci imate flašu vode, čaja, zdravog soka ili biljnog napitka.

dm
foto: Promo

U dm drogerijama možete da pronađete širok asortiman organskih voćnih sokova koji sadrže 100 odsto direktno ceđenog soka ili organske čajeve različitih ukusa. Dobar izbor za piće je i dmBio kokosova voda, koja je potpuno prirodna, ili možda dmBio sok od šargarepe koji u sebi sadrži i limun.

Vežbajte i obezbedite sebi dovoljno sna

Izbalansirana ishrana imaće još više pozitivnih uticaja na vaš organizam ako je upotpunite i zdravim načinom života. To podrazumeva da se tokom dana, pre svega, dovoljno krećete, što je naročito važno ukoliko radite od kuće. U slučaju da ne praktikujete neku intenzivniju fizičku aktivnost, pronađite vremena makar za kratku šetnju. Pored toga, kvalitetan san je nešto što u celini utiče na naše svakodnevno funkcionisanje, odgovarajuću radnu produktivnost i naravno celokupno zdravlje.

Uz asortiman organske hrane dmBio, kvalitetna ishrana i vreme stoje na istoj strani, pa više nećete morati da birate između kombinovanja poslovnih zadataka i pripreme zdravijeg obroka.

Sa preko 300 proizvoda, dmBio je privatna robna marka s najširom ponudom organske hrane u Srbiji i nudi vam proizvode koji će oplemeniti svaki vaš obrok, pružajući vašem organizmu sve što mu je potrebno.

Ovaj asortiman organske hrane, koji će vam pomoći da svaki obrok obogatite organskim zalogajima, možete da pronađete u svim dm drogerijama u zemlji. Proizvodi dmBio dostupni su i na platformi Glovo pa ukoliko poželite sočne i zdrave zalogaje, namirnice stižu na vašu željenu adresu u roku od 60 minuta, što je samo još jedna pogodnost za sve one koji imaju previše obaveza u toku dana.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja