Bitkoin od početka godine porastao preko 60%
Foto: Promo

Bitkoin od početka godine porastao preko 60%

Zabava -

Bitkoin je od početka godine do danas skočio preko 60%, dok je u periodu od poslednjih godinu dana porastao preko 300%.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom Bitkoina (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Ova godina je bila puna pozitivnih vesti za najvažniju kriptovalutu. Institucioni investitori i kompanije u sve većoj meri podržavaju bitkoin. Kompanija Tesla je podstakla skok cene kad je ranije oved godine saopštila da je uložila u bitkoin u vrednosti od 1,5 milijardi dolara.

bitkoin
foto: Promo

Kartičarska kompanija Mastercard je objavila kako ove godine planira da podrži kriptovalute na svojoj platformi. Kompanija Apple je u februaru objavila kako će servis Apple Pay takođe podržavati isplate bitkoinom na platformi. Analitičari smatraju kako će ukoliko sve kompanije prihvate bitkoin kao sredstvo plaćanja, rast ove digitalne valute biti nezaustavljiv.

Coinbase, najveća platforma za trgovanje kriptovalutama ove godine planira da po prvi put ponudi svoje akcije za trgovanje, što bi takođe moglo pružiti podršku ceni kriptovalute. Procenjena vrednost Coinbase-a iznosi oko 100 milijardi dolara.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Mnoge investicione banke smatraju kako će bitkoin nastaviti sa rastom. JP Morgan je u februaru predviđao rast bitkoina na 146.000 dolara. Izvršni direktor Krakena, Jesse Powell, za Bloomberg je izjavio kako očekuje rast bitkoina na cenu od 1 milion dolara u narednih 10 godina. Kraken je vodeća platforma za trgovanje bitkoinom, pa se ova prognoza ne može smatrati najobjektivnijom.

bitkoin
foto: Promo

Neki ulagači su i dalje zabrinuti i smatraju bitkoin finansijskim balonom, dok su neki analitičari zabrinuti zbog velike volatilnosti cene. Deutsche Bank smatra kako će bitkoin ostati "veoma volatilan" zbog ograničene mogućnosti za trgovanje, dodajući kako bi velike kupovine ili prodaje u značajnoj meri mogle da poremete ravnotežu ponude i potražnje za kriptovalutom. Druge opasnosti tiču se konkurentskih digitalnih valuta koje bi mogle gurnuti bitkoin u drugi plan. Evropska unija i ECB će razmotriti ideju uvođenja digitalnog evra.

Usprkos ovim rizicima, sve veći broj institucionih i pojedinačnih investitora ulaže novac u tržište kriptovaluta, a za sada se uspon bitkoina čini nepokolebljivim.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track