SRBIJU JE OKOVAO MINUS, A MNOGI JUTROS NISU MOGLI DA OTKLJUČAJU AUTO: Uz ove GENIJALNE trikove odledićete  BRAVU na automobilu BEZ PO MUKE
Foto: Profimedia

SUPER TRIK

SRBIJU JE OKOVAO MINUS, A MNOGI JUTROS NISU MOGLI DA OTKLJUČAJU AUTO: Uz ove GENIJALNE trikove odledićete BRAVU na automobilu BEZ PO MUKE

Auto -

Ono što vas najviše nervira kad idete na posao ujutru je sigurno čišćenje automobila i odleđivanje brave.

Niske temperature tokom zime često dovode do zamrzavanja brava na automobilima. Iako vam se to do sada nije dogodilo nikad se ne zna. Zato pripremite alat potreban za odmrzavanje brave.

Nekada je samo brava zamrznuta, međutim nije retkost da kompletna vrata zalede tako da i kada uspete bravu da otključate, nsite u mogućnosti da otvorite vrata.

foto: Profimedia

Ako ne možete da otvorite vrata vozača, probajte ostala ili gepek. Ako uspete, upalite automobil i zagrevajte ga.

U slučaju da su zaleđena sva vrata, pokušajte sa fenom direktno uperenim u bravu (naravno ako ste u mogućnosti da provedete produžni kabal do automobila).

Jedna od veoma uspešnih i jednostavnih metoda je zagrevanje ključa upaljačem. Lagano okrećite zagrejani ključ i ponavljajte proces.

Neki su bili uspešni i sa slamkom koju okrenu prema bravi i direktno duvaju u nju. Toplota vašeg daha bi trebalo da odledi bravu veoma brzo.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track