OVIM POLOVNJACIMA ĆE PORASTI VREDNOST: Na listi su OMILJENI MODELI SRPSKIH VOZAČA, a jedan je PRAVO IZNENAĐENJE
Foto: Zorana Jevtić

KO ŽELI DA PRODA, OBRADOVAĆE SE

OVIM POLOVNJACIMA ĆE PORASTI VREDNOST: Na listi su OMILJENI MODELI SRPSKIH VOZAČA, a jedan je PRAVO IZNENAĐENJE

Auto -

Automobilski stručnjaci carVerticala sastavili su listu automobila čija bi vrednost u budućnosti trebalo da raste i njihovim vlasnicima donese profit, a na njoj su se našli mnogi modeli omiljeni srpskim vozačima:

1. Mercedes-Benz 190 (W201)

Mercedes-Benz 190 u jednom trenutku je bio izuzetno popularan model, naročito osamdesetih u staroj Jugoslaviji kada je svaki Jugosloven maštao da jednog dana sedne za njegov volan.

Mercedesovi stariji modeli generalno se smatraju neuništivim, ali poznavaoci sugerišu da vreme ovog modela ponovo dolazi i da će njegova cena nadalje samo rasti.

Najmoćnija verzija 190 E 2.5-16 Evolution II sada košta na stotine hiljada evra, međutim, još imate šanse da jeftino kupite standardnu verziju sa motorima od 2.3, 2.5 ili 2.6 od litara, a ako kojim slučajem ovaj automobil već imate u garaži, smatrajte da ste uboli premiju.

2. Toyota MR2 (Mk1)

Automobili u seriji MR2 imaju sve što istinski entuzijasti u vožnji mogu da požele - pogon na zadnje točkove, centralno postavljen motor, sportsko upravljanje i manuelni menjač. Prva generacija MR2, koja teži jedva jednu tonu, proizvedena je sa kompresorom i mogla je da ubrza od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi. To je jedinstven, klasičan sportski automobil sa 2 sedišta i farovima koji se uvlače, a ako je sudeći prema prognozama, i automobil koji vam jednog dana može doneti veliki novac.

3. Mazda MX-5 Miata (Mk1)

Mazda MX-5, poznata i kao Miata, ozbiljan je rival Toyoti MR2. Prva generacija MX-5 proizvedena je između 1989. i 1997. i privukla je veliku pažnju zahvaljujući glatkom upravljanju i pouzdanim 4-cilindarskim motorima od 133 KS. Ako tražite sigurnu investiciju i imate malo slobodnog prostora u svojoj garaži, MX-5 je jedna od najboljih opcija.

4. Mitsubishi Lancer Evolution IV

Predstavljen 1996. godine, Lancer Evolution IV je jedan od najpoželjnijih, ali i jeftinijih visokoperformansnih modela napravljenih za japansko tržište. Ipak, u 2015, Mitsubishi je okončao proizvodnju ovog modela kako bi se koncentrisao na hibridne i električne automobile, pa je ova činjenica dosta uticala na njegovu vrednost.

5. BMW M5 E34

Mnogi vozači misle da su svi modeli BMW M serije retki i skupoceni i da nikada neće moći da ih priušte, međutim, na tržištu polovnih vozila mogu se naći i neki pristupačniji modeli, a jedan od najzanimljivijih primera je BMW M5 E34.

Prvi put predstavljena 1988. godine, ova moćna limuzina poslovne klase ima redni 6-cilindarski 3.8-litarski motor, koji postiže 335 KS. Početna cena za ovaj klasični BMW M5 iznosi oko 15.000 evra, ali pravi dobitak je u tome što njegova vrednost brzo raste.

6. Honda S2000

Ako želite da kupite sportski automobil, teško da ćete naći išta šarmantnije od Honde S2000 koju odlikuje jednostavna, ali pouzdana konstrukciju motora, pogon na zadnje točkove, atraktivan dizajn i 2.2-litarski atmosferski motor, koji proizvodi 237 KS.

Prvi put predstavljen 1999. godine, ovaj roudster se sada prodaje za 10.000-15.000 eura i neće uskoro doživeti pad cene.

7. Volkswagen Phaeton

Volkswagenova top limuzina Phaeton nije uspela da se izbori za svoje mesto u oštroj konkurenciji nemačkih premijum modela, te je kao rezultat toga, njegova proizvodnja okončana 2016.

Sada možete kupiti najraniju verziju Phaetona za samo 3.000-4.000 evra, međutim, cena dobro očuvanog modela, kako kažu stručnjaci, najverovatnije će rasti.

8. Land Rover Discovery (Mk1)

Land Rover SUV modeli poznati su po svojim terenskim sposobnostima i udobnosti, a Land Rover Discovery prve generacije relativno je robustan, jednostavan i pouzdan automobil, koji je postao popularan među ljubiteljima off-road vožnje.

Ipak, imajući u vodu da se kasnije broj Discovery vozila na putevima smanjio, došlo je do povećanja vrednost ovog modela.

9. Ford Puma

Ovde je naravno reč o staroj Pumi, ne njenoj novoj, krosover inkarnaciji, a radi se o tome da potražnja za ovim modelom nikada nije bila velika, pa se proizvodio samo pet godina. Međutim, 20 godina kasnije, Pumino ime je isplivalo na površinu, a mnogi zaljubljenici u automobile zavoleli su neobične modele iz 80-ih, tako da ovaj model ima mnogo potencijala.

10. Mercedes-Benz C63 AMG V8

Izuzetno moćni i bučni AMG modeli pružaju sve što entuzijasti zagrejani za automobile mogu poželeti, ali nažalost, 2015. godine obustavljena je proizvodnja legendarnog modela C63 AMG.

Pošto većina zainteresovanih vozača neće moći da kupi novi Mercedes-Benz AMG, krajnje je vreme je da počnu da skoče cene starijih modela sa snažnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, a sve polovne automobile koji vas zanimaju pronaći ćete OVDE po najpovoljnijim cenama.

(Kurir.rs/ Sasomange.rs)

Bonus video:

02:46

POLOVNJACI NIKAD SKUPLJI, A ZBOG ODRŽAVANJA BOLI GLAVA! Ovo su cene malih i velikih servisa i šta je presudno za ODRŽAVANJE KOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track